Hogy lehet? (leent)
Figyelt kérdés
Hogy lehet elhelyezni, úgy 8 királynőt egy sakktáblán hogy egyik se ütközzön a másikba? ~a királynő bármerre bármenyit léphet; úgy kell h pl: elhelyezel eggyet a sarkában, és a másik királynő úgy legyen hogy sehogysem ütközzön bele.. (átlósan sem, vizszintesen sem, függőlegesen sem..)remélem érthető xD nekem mindig vsak 7 sikerült...~2012. okt. 3. 16:46
2/11 kalmj 

válasza:

Lehetetlen. Gondold át! Csak átlósan tudnak egymás mellett elmenni. Ha leteszel egy királynőt, az egy teljes sort és egy teljes oszlopot foglal magának. Mindenhogy keresztezed.
3/11 A kérdező kommentje:
Oké de a linkben ott van ;) xd amuhy első: köszi :D
2012. okt. 3. 19:33
4/11 kalmj 

válasza:

"Oké de a linkben ott van ;)"
De csak a feladat felét teljesítette. :D
5/11 anonim 

válasza:

"De csak a feladat felét teljesítette. :D" ???
És melyik felét ? :P
6/11 kalmj 

válasza:

"És melyik felét ?"
A feladat "átlósan sem, vizszintesen sem, függőlegesen sem"
Az átlós 4 irány teljesült, de az egyenes irányok nem. :D
7/11 anonim 

válasza:

Hát most komolyan nem értem. Egyenes irányokban sem ütközik. Vagy csak szóvicc, merthogy az átlós irány is végülis egyenes ?
8/11 kalmj 

válasza:

"Hát most komolyan nem értem. Egyenes irányokban sem ütközik. Vagy csak szóvicc, merthogy az átlós irány is végülis egyenes ?"
Berajzoltam pár vonalat.
10/11 anonim 

válasza:

Jahh... hogy a megtehető lépések vonala metszi egymást...
Az eredeti kiírásban mindig úgy adják fel, hogy helyezz el egy sakktáblán 8 vezért úgy, hogy ne üssék egymást. Az ütközés kifejezés valóban nem szerencsés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!