Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 50g egyenlő 50ml-el?

50g egyenlő 50ml-el?

Figyelt kérdés

konkrétan ez a krém érdekelne, az oldalon az összes krém ml-ben van feltüntetve nem értem ezt miért grammban írják!

[link]

2009. aug. 4. 11:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
nem egyenlő, kiszámolni nem tudom, de minden folyadéknak más a tömege, sűrűsége. ilyen formába átváltani vizet tudod, de azt is csak egy bizonyos hőmérsékleten.
2009. aug. 4. 11:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire sűrű a krém. Ha nagyon sűrű, akkor 50g sokkal kevesebb is lehet mint 50ml, de ha épp ellenkezőleg, akkor meg több is lehet, mint 50ml...
2009. aug. 4. 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:
A gramm nem mindíg egyenlő a ml-el, pl. az alkoholnak is más a fajsúlya miatt. A krémek általában habosra ki vannak keverve, tehát 50 grammnyi súly egy mérőhengerbe töltve nem 50 ml lesz. Hogy ezen belinkelt oldalon miért hol így, hol úgy írják, azt nem tudom, talán attól függően, hogy vizesebb vagy sűrűbb állagú.
2009. aug. 4. 11:24
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, bár nem jutottam sokkal előbbre, azért nagyon aranyosak vagytok, megértem, hogy ezt így nehéz megmondani:)
2009. aug. 4. 11:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Azért grammban írják, mert nekik így tetszik. Senki sem kötelezte a gyártót, hogy ml-ben adja meg a krém mennyiségét.

Egyébként meg ha nem érted az eddigi válaszokat, akkor guglizz rá a sűrűségre, mint fogalomra.

2009. aug. 4. 11:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Vélhetően előnyösebb grammban közölni, mint milliliterben. Ha a víznél sűrűbb anyagról van szó, akkor 50 g anyag lehet, hogy csak 15 ml lenne. Az pedig "kevés". Ugyanis sokan váltják "egy az egyben" a millilitert grammra. Így viszont - igaz jogos, mert nem kötelezik őket térfogat megadására, szándékos és valószínűleg tudatos - "félrevezetés" áldozata vagy.

Tehát én szinte BIZTOS vagyok benne, hogy a víznél sűrűbb anyag van a tégelyben, azaz az is biztos, hogy NINCS 50 ml benne. Lehet, hogy 30 ml, lehet, hogy 40 ml, de az is lehet, hogy 20 ml. Ha ml-ben több lenne, mint 50, abban írták volna rá.

2009. aug. 4. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!