Most őszintén, és komolyan: ha levágom az utcán egy ember (tegyük fel lány) haját, akkor milyen (törvénybe ütköző) szabálysértést követek el? Hogy bizonyítják hogy én voltam és levágtam, mik lehetnek a jogi következményei?
Komolyan érdekelne, persze nem vágtam le még senkinek a haját az utcán, nem is tervezem, egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy ezért mit lehetne kapni?
Bárhogy gondolkodtam - gondolkodtunk, nem igazán lehet ezt semmilyen kategóriába besorolni, amiért/amiből komolyabb baj lehetne jogilag...
Utolsó: köszönöm a válaszod! Adok kezet is mindenkinek! :)
Első: a testi sértést mégis hogy határozzák meg? Erre írtam, hogy hogyan bizonyítják? Egy sebnél van alapállapot, amire visszaállnak a dolgok, de egy hajnál nem tudsz mit alapnak venni, hogy hova is kellene "visszanőnie" 8 napon túl.
Közbotrányokozást még nem is hallottam, köszi, valami újat is tanultam. :)
Nem tudom, hogy a bíróságnál bele tartozik-e a testi épségbe a hajvágás. Szerintem egy ilyen esetben bele kell tartozzon.
Persze, rokonok, ismerősök, de ők nem fogják tudni hogy én ki vagyok, sőt még az se, akinek levágom a haját.
Szemtanúk nem lennének, vagyis de, de ki az aki ott marad/később tanúskodik ilyen piti, másik ember idegen ügyei miatt.
Úgy néz ki, hogy max. pénzbírság lehet az ilyesminek a vége, de még akár az sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!