Mi ez a szakma? Vagy miknek hívják azokat, akik ezzel foglalkoznak? (lejjebb)
Szerintem statisztikus.
De nem vagyok teljesen biztos benne.
Semmilyen. Ennek annak az esélyét nem szokták kiszámítani.
Pénzügyesek viszont foglalkoznak gazdasági elemzésekkel, ebben használnak idősorokat, amelyek alapján megpróbálják egyes események esélyét meghatározni.
Meteorológusok foglalkoznak időjárási jelenségek idősoraival, amelyekből a várható időjárást, különböző meteorológiai jelenségek változást igyekeznek meghatározni.
Statisztikusok foglalkoznak különféle adatsorokkal, valószínűségekkel, és annak különböző fogalmaival - részben elméleti alapon, részben a gyakorlat számára.
A matematika sok ága foglakozik ilyen témákkal, például a káoszelmélet is.
A részecskefizika több területe sem tudja nélkülözni a valószínűségi matematikát, gondoljunk a csak a Pauli elvre, vagy a Heisenberg relációra. Meg még sok másra.
Válogathatsz ezek, és a fel nem sorolt többi között. De csak úgy általában senki sem foglalkozik ilyesmivel.
Mindenkinek koszonom a választ, foleg az utolsó válaszolónak :) Zold kezek mentek, de amúgy eldontottem mi leszek.
(2. az konkrét g*ci XD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!