Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Veletek volt már ilyen, vagy...

Veletek volt már ilyen, vagy hasonló?

Figyelt kérdés
Este még alvás előtt bekapcsoltam egy zenét, amit egész este folyamatosan hallgattam (alvás közben). Ez előtt nem nagyon hallhattat még ezt a zenét de nagyon tetszett, ezért másnap este is arra akartam elaludni, de amikor bele hallgattam egyszerűen fel sem ismertem annyira másmilyen volt. Már egyáltalán nem tetszik. (biztos, hogy ugyan azt a zenét hallgattam meg)

2012. szept. 14. 22:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Hasonló volt, olyan hogy álmomban többször is hallottam valamilyen zenét, és egyszerűen úgy emlékeztem, hogy annyira gyönyörűen szólt, hogy a valóságban tudtam, hogy nem szólna így. Az agy miatt van így, attól függ hogy az hogyan jeleníti meg nekünk a dolgokat, és félálomban vagy alvás közben úgy látszik, más "szinten" vagyunk. Jó lenne, ha folyton ilyen szinten tudnánk lenni, bár vannak módszerek, amikkel valamennyire el lehet érni, hogy a tapasztalatunk, érzékeléseink mások legyenek, sokkal csodásabbak.
2012. szept. 14. 23:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Persze, volt már hasonló.Például olyan, hogy egyik nap meghallgatok egy számot, aztán ugyanazt másnap is és lassabbnak vagy épp gyorsabbnak tűnik és ezt sehogy sem értem, hogy lehet.Hisz ugyan az a zene.Van olyan is, hogy egyik zene ma tetszik, holnap nem, ez a hangulatomtól függ.
2012. szept. 14. 23:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért van így, mert a világ szubjektív.
2012. szept. 15. 02:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Én például tudom, hogy ha egy új, összetett dallamot először hallok, és mondjuk tetszik, akkor azt másnapra teljesen elfelejtem. Akkor is, ha tudatosan megtanulom aznap. Tudom, hogy jönnek egymás után a hangok, de nem szól ugyanúgy. Többször kell meghallgatnom, több különböző napon, hogy tökéletesen fel tudjam idézni magamban.
2012. szept. 16. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!