Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudnátok mondani valami...

Tudnátok mondani valami egyszerű de látványos kísérletet?

Figyelt kérdés
Fizikából kell egy kiselőadás de csak a kísérleti része és kifogytam az ötletekből SEGÍTSETEK!

2012. szept. 13. 20:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Váltóáram hatása az emberi szervezetre
2012. szept. 13. 20:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Fogsz egy fél literes flakont. Belegyömöszölsz egy adag alufóliát. Öntesz rá háztartási sósavat, lezárod, legalább 20 méterrel arrébb mész, vársz. Egyszer csak bumm.

Aztán elmagyarázod, hogy a sósav (HCl) hogy lépett reakcióba az alumínium fóliával (Al) és keletkezett Alumínium klorid és hidrogén.

Vigyázz, mert meleg, mar és csúnya színe van!

G.

2012. szept. 13. 20:06
 3/4 anonim válasza:
100%
Ma csináltunk pont egy jót. Sörös dobozt hevített a tanár úr , volt a dobozban egy kevés víz. Az elpárolgott, majd pedig mikor forrt a víz beletette hideg vízbe. A gőz lecsapódott, csökkent a nyomás, és a légköri nyomás hatására összepréselődött. Kicsit ijesztő, de látványos.
2012. szept. 13. 20:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Geniuseus válaszát inkább nem ajánlanám, mert sok hülye van, aztán majd lesz belőle sérülés, ha otthon nekiáll ügyködni vele...

Mellesleg én ugyanezt megcsináltam 60 literes kis műanyaghordóval :D

kezdj valami könnyebbel, mondjuk kindertojás műanyag kupakjába ömtsél egy kevés sütőport, majd egy kis ecetet, aztán gyorsan nyomd össze. Az eredmény ugyanaz lesz, mint a sósavas-alumíniumos kísérletnél, azzal a külömbséggel, hogy nem kell 20 méterre menni...

2012. szept. 13. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!