Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Elemi kénből is lehet lőport...

Elemi kénből is lehet lőport készíteni?

Figyelt kérdés

Szeretnék lőport készíteni.


Ehhez ugye 3 dolog kell:


-kálium-nitrát

-szén

-kén


A kálium-nitrátot mezőgazdasági boltból szerzem be.

Azt szeretném kérdezni hogy jó-e hozzá faszén vagy nem?

Miben különbözik a elemi kén a kéntől és jó-e hozzá elemi kén?


A válaszokat előre is köszönöm.



2012. szept. 2. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Igen lehet elemi kénből is , a faszén is tökéletes , de otthon , nem fogod tudni a szenet olyan pici szemcsékre porítani . Azonkívül a kálium-nitrát nagyon drága , ezért érdemesebb kisebb adagban a patikában megvásárolni .

Remélem tudtam segíteni

12f

2012. szept. 2. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
2012. szept. 2. 16:16
 3/9 A kérdező kommentje:
98%-os kálium nitrátot mezőgazdasági boltban műtrágyaként szerzem be.
2012. szept. 2. 16:17
 4/9 gromo ***** válasza:
Ha a faszenet szorosra tekert mákdarálón darálod át 2-3 alkalommal, akkor elég finom szemcsenagyságot lehet elérni, ezzel jól fog működni a lőpor.
2012. szept. 2. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Első: ha drága a kálium nitrát, akkor miért patikában veszed meg 5X-ös áron?

Kérdező: jól teszed, hogy mg-i boltban veszed, én is ott veszem. Ez nem por alakú, még megdarálom kávédarálóban.

A faszenet először mozsárban megtöröm kicsit, majd azt is kávédarálóban őrlöm porrá.

A sima kén a jó, por alakban, és nem a borkén. Nekem 2 kg-os van, sokáig elég és csak meg kell szitálni kicsit.

2012. szept. 2. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne hallgass arra f@szra a patikában fele annyiért vettem a porítás pedig tapasztalat .
2012. szept. 2. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Kedves Martin, megkérdezhetem, hogy milyen mennyiséget vettél mennyiért? :)
2012. szept. 2. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
elemi kén, salétrom só és csakis faszén. A faszén darálásának finomsága adja az égés gyorsaságát.
2012. szept. 3. 04:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
Ágyúba durvább kell, rövid csüvő fegyverbe finomabb, hosszabba nem annyira finom. Nem mindegy a csőben hogy ég, a belső ballisztika szempontjából, melyik pontján éri el a nyomás a maximumot, ne égjen a lövedéknek a cső elhagyása után, ne égjen el hamarabb...
2012. szept. 3. 04:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!