Hogy tud egyáltalán víz keletkezni a fagyos palack oldalán a semmiből?
A levegőben van víz.... Nem tudom hallottál-e róla, hogy a levegőnek van páratartalma. A hideg palack oldalán ez a pára csapódik ki.
Az adott felület (ebben az esetben az üdítős palack) hőmérséklete a körülötte lévő levegő harmatpontja alá esik, amelynek következtében a levegő víztartalma kicsapódik.
A levegőben levő szennyeződések (pl:por) az benne lesz ebben a vízben.
Egyébként keress rá a H-X vagy i-x diagrammra, és ott megtudod nézni, hogy az valamennyi fokos levegőt ennyi páratartalom mellet meddig kell hűtened h a pára tartalma eléjre a 100%ot ekkor lesz telített a levegő, h ha tovább hűtöd akkor fog a pára kicsapódni.
Nem, nem olyan mint a desztillált víz.. van benne sok minden, mint ahogy a levegőben is... de azért kisebb az ásványi anyag tartalma, mint a sima csapvíznek... olyasmi, mint az esővíz, hisz az is a levegőből csapódik ki.
(persze nem teljesen olyan, hisz teljesen más körülmények között csapódik ki)
A desztilált vízben is van egy elenyésző mennyiségű ásványi anyag, ezért szokták kétszer-háromszor is desztilálni a vizet a komolyabb, ásványi anyagok nélküli vizet igénylő projektekhez.
Amint az előttem válaszolók írták, ez effektív desztilált víz egy csomó szennyeződéssel ami a levegőben és az üvegen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!