Miért jó egyetemistának lenni?
Egy éve vagyok egyetemista, de sokkal jobban szeretem az egyetemet, mint a korábbi gimnáziumot. Hogy miért jó? Szinte mindig újat tanulsz. Nekem az tetszik a legjobban, hogy azt hallgatom, ami tetszik, s amiért korábban nem voltam oda (pl. fizika), lassan azt is megszerettetik velem, mert egészen másként látom már a tananyagot. Érdekel. Korábban alig tanítottak új dolgokat, itt viszont rengeteg érdekességet hallhatok, ezért minden órára bejárok. :) Persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen dilis. ;D
Bulizni pedig nem érdemes, azt más is megteszi, nem kell hozzá egyetem. Lógni sem éri meg. A vizsgaidőszak az nagyon durva, keményen kell tanulni, de a szorgalmi időszak rendkívül érdekes és jó.
Csak ajánlani tudom. :)
Szerintem meg pont hogy nem csak a tanulás miatt. Ilyen alapon aki tanulni akar, az járjon könyvtárba (mert hiszen aki tényleg tanul, az nem egy papírért tanul).
Én azt szerettem meg az elmúlt 3 évben, hogy megtanultam az életem koordinálni. Ha megvan a megfelelő mennyiség mindenből (tanulás, szabadidő, pihenés), akkor egyrészt nagyon sok újat megismerek, sok plusz ismeretanyag (nem csak a sima tanterv, hanem emelt tárgyak pl), de emellett közösségi emberke is vagyok, nincs rosszabb, mint egy üres szobában üldögélve tölteni az egyetemista éveket :)
De nyilván mindenki másképp látja ezeket, nagyon szubjektív témáról van szó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!