Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy kérdés amit én is tudok!...

AndRU kérdése:

Egy kérdés amit én is tudok! Te tudod?

Figyelt kérdés

Egy jegenyefára, amely pontosan egyéves, fél méter magasságban egy szívet vésett egy szerelmespár, hogy megőrizzék az utókornak is drága érzelmeiket. Vajon két év múlva kb. milyen magasan lesz a szív?

Fél méter plusz kb annyi, amennyit két év alatt nőtt a fa.

Fél méter plusz kb félszer annyi, amennyit két év alatt nőtt a fa.

Fél méter plusz kb negyed annyi, amennyit két év alatt nőtt a fa.

Ugyanolyan magasan.

Fél méternél alacsonyabban.

2012. aug. 22. 10:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Végigolvastam, és már tudom a kérdést. Sőt a választ is (bár ezt nem kérdezted).
2012. aug. 22. 10:32
 2/7 A kérdező kommentje:
nem érdekes az a lényeg h. megolgyátok
2012. aug. 22. 10:34
 3/7 anonim ***** válasza:

"az a lényeg h. megolgyátok"

He?

2012. aug. 22. 10:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés az értelmetlen kérdések egy új faja. Ha valaki tudja a választ, csak úgy tudja bizonyítani, ha megmondja. Akkor viszont lelövi a poént a többi válaszoló előtt (olyan is mondhatja, hogy tudja, aki addig nem tudta).
2012. aug. 22. 10:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha a növekedés üteme egyenletes, akkor az elkövetkezendő két évben pont kétszer annyit nő még a fa mint amennyit a vésésig. Ha ez igaz, akkor igaz a fa minden pontjára hogy a talajtól mért távolság kétszeresét "teszi meg" az elkövetkezendő 2 év során. Igaz ez a fél méteren bevésett szívre is, tehát másfél méter magasan lesz a szív azon pontja, amelyiket fél méternek mérték a véséskor.

:P

2012. aug. 22. 11:58
 6/7 anonim ***** válasza:
A fa nem téfogatában nő (mint mondjuk a bambusz), hanem a kérge alatt található egy osztódóréteg. (A még nem fás hajtásokra ez nem igaz) Ha tökéletes henger alakú lenne, akkor egyáltalán nem emelkedne a vésés helye. Az egy éves husáng még némileg kúp alakú, így minimálisan még emelkedik, de távolról sem 25%-ot, tehát jó közelítéssel az a válasz igaz, hogy ugyanolyan magasan marad a véset. (Az más kérdés, hogy mennyire marad felismerhető...)
2012. aug. 22. 21:52
 7/7 A kérdező kommentje:
na király vagy jó válasz *5 tös
2012. aug. 23. 21:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!