Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lépjek kapcsoltaba...

Hogyan lépjek kapcsoltaba Stephen Hawkink-al? (rájöttem miért nem lehet az időben utazni)

Figyelt kérdés
2012. aug. 18. 08:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem akarom meg cáfolni rosszul írtam ki a kérdést.

Egyébként én kicsit ellene vagyok Stephen Hawking-nak

Például amikor azt mondja,hogy kerülni kéne a kapcsolatot az idegenekkel,mert úgy fogunk járni mint az amerikai őslakosok

ez nevetséges hiszen ők sokkal nagyobb intelligenciával rendelkeznek nem rossz indulatuak azok csak mi vagyunk,mert benne van a génjeinkbe ezért hisszük azt,hogy az idegenek rosszinddulatuak.Ha le akartak volna tarolni minket már rég megtehették volna. Na de ez is csak az én elméletem és Offolni se akartam. bocsánat

2012. aug. 18. 14:53
 12/22 anonim ***** válasza:

És mi a garancia arra, hogy az idegen génekbe nincs ez belekódolva?

Onnan indul az egész, hogy az erőszak nem kizárólag emberekre jellemző tulajdonság, csak mi profi szinten űzzük. Tulajdonképpen a sport is az erőszaknak egy enyhítettebb megnyilvánulása. Erre valószínűleg azért van szükségünk mert a génjeinkbe van kódolva vadászat, és a ragadozókra jellemző egyéb dolgok.

Mindenesetre biztos, hogy ha egyszer meglátogatnak minket, akkor garantáltan intelligensek. Evolúciós szempontból a vadászat nagyobb intelligenciát igényel mint a rejtőzködés és a menekülés. A legintelligensebb fajok a Földön főként ragadozók.

Szóval ebből logikusan lejön, hogy az idegenek sem valószínűleg énekelni táncolni ismerkedni jönnek ide. Ha a kíváncsiság hajtaná őket akkor felderítőszondát küldtek volna, ami megbizonyosodik arról, hogy a hely számukra is biztonságos.

Érdekes kérdést tettél fel. Hasonlót tett fel Frank Drake is. Pontosabban "Ha a galaxisunk tele van értelmes élettel, akkor hol vannak?".

Viszont amit te állítottál, hogyha rosszindulatúak lettek volna, akkor már rég elfoglaltak volna, ez enyhén logikátlan. Például mire várnak? Mi a biztosíték arra, hogy most figyelnek minket és nem az előző következő milliárd években? És egyáltalán mi a biztosíték arra, hogy különböző intelligens életformák képesek egymást meglátogatni? Egyáltalán nem erre van felkészülve a szervezetünk, nem volt létszükséglet a fénysebességgel való utazás régebben, ami evolúciós módon biztosította volna ezt a képességet.

2012. aug. 18. 15:08
 13/22 A kérdező kommentje:

Rengeteg eset volt 1900-as évek közepén amikor A Nukleáris töltetű rakéták akkumlátorai egyszerűen mind lemerültek és a generátorok is elromlottak. Olyan is volt amikor egy fényes valamit láttak az égen ami nagyon gyorsan ment aztán egyszerűen megállt nem fékezett felküldtek hozzá 2 vadászgépet ekkor a földről már nem látták a tárgyat miután a vadászgépek visszajöttek újra világított az a valami. Ebből rengeteg eset történt atomreaktoroknál is számtalan ilyen eset volt. Ebből adódik,hogy nem táncolni és énekelni jönnek hanem tesztelni

Szerintem feltérképezték a tudásunkat és békén hagynak minket. És szerintem az az intelligens dolog ami a világegyetembe van felfoghatatlan számunkra.

2012. aug. 18. 15:22
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Na innentől kezdve azt hiszem mindenkinek meg van az elképzelése az elméleted komolyságáról. :D
2012. aug. 18. 15:29
 15/22 anonim ***** válasza:

14! Pontosan ezért nem adják csak úgy ki Stephen Hawking számát mindenkinek :D

Ui nem lehet hogy a kérdező ugyan az aki legutóbb azt állította, hogy az ezotéria és a tudomány szorosan összekapcsolódik? :D

2012. aug. 18. 15:35
 16/22 A kérdező kommentje:

Szerintem ha visszamennénk az időbe egy időgéppel akkor nem abba az időbe mennénk vissza mivel ha a multba megjelenünk az időgéppel az a jelen múltjában nem úgy történt így nem kerülhetünk a múltba hanem egy másik időbe kerülünk ahol ha nem csinálunk semmit elbújunk egy sarokba és várunk 20 évet akkor ugyan oda jutunk 20év múlva ahonnan elindultunk ha viszont nem ülünk a sarokba hanem felrobbantanánk egy atombombát akkor nem egészen úgy fognak történni a dolgok és nem kerülhetünk vissza ugyanabba a helyzetbe ahonnan 20 éve elindultunk.

Szóval azért nem lehet az időben utazni,mert a múlt már egyszer megtörtént ha visszamennénk oda akkor az már nem a múlt lenne hanem a jelen egy másik formában ami megegyezik a múlttal,szóval annyit mondok,hogy nem lehet az időben utazni csak a jelent tudjuk megváltoztatni. Nem tudom ez mennyire érthető szeretném ha véleményeket mondanátok,hogy bújjak e el vagy zseniális vagyok ilyenek..:D

2012. aug. 18. 15:40
 17/22 anonim ***** válasza:

Ezt már 50(!) éve kitalálták. A magyarázat az, hogy a saját idődbe mész vissza, csupán a történéseid miatt nem a saját idődben folytatod tevékenykedéseidet, így tulajdonképpen bármit tehetsz, megölheted nagyapádat, kiskutyádat, magadat, nem fog semmi történni.

Kvantumfizika témakörébe tartozik, miszerint a részecskék nem véletlenszerűen viselkednek hanem egyszerre tesznek meg mindent amire képesek és ha ezt mégsem tehetik egyszerre akkor a valóság kettéválik és az egyik alternatívában ezt, a másikban azt teszik, ezt mi pedig (mivel nem léphetünk kapcsolatba az alternatív valóságokkal mintha az események véletlenszerűek lennének.

Amúgy nem értem milyen magyarázatot adtál a nagypapa-paradoxonra, gyakorlatilag a nagypapa paradoxont írtad le, és azzal akartad bebizonyítani ugyanazt az elméletet, hogy levezetted ugyanazt az elméletet.

tehát valami ilyesmit csináltál:

2+2=5

biz.:

2+2=5

További probléma, hogy erre a legtöbb ember a nagypapa paradoxon ismerete nélkül is rájön és mégsem kíván a mai legkiválóbb fizikushoz fordulni.

Szóval szerintem köszönd meg, hogy nem tudtál kapcsolatba lépni Hawking-gal, mert végtelenül elszomorítottad volna az öreget :(

2012. aug. 18. 15:54
 18/22 A kérdező kommentje:

Mi az hogy a nagyapa paradoxont írtam le? Ez bizonyítja,hogy

megölhetjük a nagyapánkat és nem történne semmi.

2012. aug. 18. 16:06
 19/22 anonim ***** válasza:
Igen,16 éveseknek is van verseny(mármint van olyan korcsport amiben ez is benne van,pl 14-18 éves korig egy korcsoport(csak mondtam valamit)).Például a KutDiák(kutató diákok mozgalma)pont az ilyesmire van kitalálva,hogy előadd az elméleteidet.
2012. aug. 18. 17:29
 20/22 Feri921103 válasza:

Figy csak azért mondom el, mert 16 vagy, és még egy pár évig nem nagyon hiszem kapcsolatba kerültél már a következő emberekkel:

MTA-ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoport

Vezető: Horváth Zalán, az MTA rendes tagja

Cím: 1518 Budapest, Pf.32.

Tel: 372-2546

Fax: 372-2509

E-mail: zalanh@ludens.elte.hu

magyaroszrágon ha valami tényleg nagy felfedezést tettél az elméleti fizika körében előbb-utóbb ógyis hozzá irányítanak.... SOk sikert és remélem hallunk még felőled.. :D

2012. aug. 18. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!