Jobbos vagy balos az agya?
A Daily Telegraph publikált egy egyszerű tesztet, amellyel a fenti csinos női sziluettet bambulva bárki megállapíthatja, hogy agyának inkább jobb-, vagy inkább bal féltekéjét használja.
A szöveg szerint legtöbben az óramutató járásával ellentétes irányban látják mozogni a női alakot, vagyis bal agyi féltekéjüket használják jobban.
A bal félteke tulajdonságait is leírja, kulcsszavakban: logikus, részletekre figyelő, tényszerű, szavak és nyelv, jelen és jövő, matematika és tudományok, megértés, tudás, ismeretek, valóság alapú, praktikus.
A jobb félteke tulajdonságai: érzelmes, részleteket nélkülöző figyelem, képzelőerő, szimbólumok és képek, filozófia és vallás, hit, fantázia alapú, heves, kreatív.

Akkor rövid töprengés után rájössz, hogy ez egy marhaság...
Megint egy olyan dolog, amit jól be lehet adni az embereknek, akik mindig is vevők lesznek a hasonló mítoszokra.
Semmi alapja nincs ennek a "tesztnek".
Pedro

Pedró, én sem hiszek az ilyenekben, azonban én a forgásirányt matematika és fantázia cserélgetésével tudom változtatni :)
A teszt szerint a bal agyfélteke "gondolkodik", a jobb agyfélteke "ábrándozik".
Nekem ha elkezdek számolni (egyszerű műveleteketis), egyből az óramutató járásával ellentétesen kezd forogni, viszont ha mondjuk elkezdek ábrándozni a páromon, akkor pillanatok alatt "fordítva" látom forogni :)

Nekem ehhez nem kell ábrándozni meg számolni. Egyszerűen csak ELKÉPZELEM, hogy jobbra vagy balra forog, és pár másodperc múlva már arra is látom. "Rááll" az agy.
De a módszer mindegy is, az a lényeg, hogy bárki, bármikor meg tudja fordítani a forgásirányt. Akkor lenne igaz a teszt, ha a reál- és a humán beállítottságú emberek egyértelműen különböző irányokba látnák forogni az alakot, de hát erről szó sincs.
Pedro

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!