Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jobbos vagy balos az agya?

Jobbos vagy balos az agya?

Figyelt kérdés

[link]

A Daily Telegraph publikált egy egyszerű tesztet, amellyel a fenti csinos női sziluettet bambulva bárki megállapíthatja, hogy agyának inkább jobb-, vagy inkább bal féltekéjét használja.

A szöveg szerint legtöbben az óramutató járásával ellentétes irányban látják mozogni a női alakot, vagyis bal agyi féltekéjüket használják jobban.

A bal félteke tulajdonságait is leírja, kulcsszavakban: logikus, részletekre figyelő, tényszerű, szavak és nyelv, jelen és jövő, matematika és tudományok, megértés, tudás, ismeretek, valóság alapú, praktikus.

A jobb félteke tulajdonságai: érzelmes, részleteket nélkülöző figyelem, képzelőerő, szimbólumok és képek, filozófia és vallás, hit, fantázia alapú, heves, kreatív.

2012. aug. 17. 23:42
 1/7 A kérdező kommentje:
mi van akkor ha én egyszer megegyező irányba látom forogni máskor meg ellentétes?
2012. aug. 17. 23:43
 2/7 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Akkor rövid töprengés után rájössz, hogy ez egy marhaság...

Megint egy olyan dolog, amit jól be lehet adni az embereknek, akik mindig is vevők lesznek a hasonló mítoszokra.

Semmi alapja nincs ennek a "tesztnek".

Pedro

2012. aug. 18. 00:14
 3/7 anonim ***** válasza:
58%

Pedró, én sem hiszek az ilyenekben, azonban én a forgásirányt matematika és fantázia cserélgetésével tudom változtatni :)

A teszt szerint a bal agyfélteke "gondolkodik", a jobb agyfélteke "ábrándozik".

Nekem ha elkezdek számolni (egyszerű műveleteketis), egyből az óramutató járásával ellentétesen kezd forogni, viszont ha mondjuk elkezdek ábrándozni a páromon, akkor pillanatok alatt "fordítva" látom forogni :)

2012. aug. 18. 00:48
 4/7 Shai-Hulud ***** válasza:

Nekem ehhez nem kell ábrándozni meg számolni. Egyszerűen csak ELKÉPZELEM, hogy jobbra vagy balra forog, és pár másodperc múlva már arra is látom. "Rááll" az agy.

De a módszer mindegy is, az a lényeg, hogy bárki, bármikor meg tudja fordítani a forgásirányt. Akkor lenne igaz a teszt, ha a reál- és a humán beállítottságú emberek egyértelműen különböző irányokba látnák forogni az alakot, de hát erről szó sincs.

Pedro

2012. aug. 18. 01:00
 5/7 anonim ***** válasza:
ha az árnyékot figyeled, akkor úgy gondolod, hogy balra forog, ha pedig magát a pózt, akkor pedig jobbra tűnik a logikusabbnak. és nincs ilyen, hogy jobbos meg balos agy.
2012. aug. 18. 01:08
 6/7 anonim ***** válasza:
én nem látom mozogni... akkor kétbalagyas vagyok?
2012. aug. 23. 21:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt csak egyféleképpen lehet látni. Óramutató járásával megegyező irányba forog.
2012. szept. 1. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!