Ha most kezdtem ell csillagászattal foglalkozni és érdeklődök a csillagok vizsgálata iránt, milyen teleszkópot tudnátok nekem ajánlani?
Ez is egy kategória:)
Remélem nem mondok hülyeséget de legfőképp egy árkategória érdekelne, amelytől már egyes kisbolygók mozgását esetleg hold felszínét, stb. lehetne vizsgálni. A szoftveres kütyüt pedig a lenti linken láttam, ez nem tudom mennyire számít jónak:
Illetve az előzőhöz képest ezzel mit lehet látni?
Csak Newton tükrös távcsövet ! Semmilyen kepler-féle távcsövet ne vásárólj, mert nem lehet vele halvány égitesteket pl galaxist megfigyelni, ami később érdekes lesz.
Attól is függ hogy ahol lax milyen tiszta az égbólt, mennyi a magnitudója a csillagoknak amit látsz ? Látod a tejutat ? Kb hány csillagot látsz fennt?
A powerseeker sz.r. Egyértelműen a tükrös, de ahhoz azért kell érteni... kollimáció stb. Írtad, hogy kisbolygókat is akarsz nézni... na, ezen az árkategórián azt felejtsd el. A holdfelszínt viszont bármivel lehet, de többnyire kell egy holdfilter.
Ezeken a helyeken nézelődj, mert sok távcsőnél van fogyasztói értékelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!