Az ókorban kik találkoztak idegenekkel? Vagy kiknek volt kapcsolatuk nekik? Mint pl. : maja, inkák meg stb. vagy ők maguk azok voltak?
Nézzük csak, nem egyszerű mindent felsorolni, de megpróbálom:
Jelenlegi bizonyítékok alapján: SENKI.
Kitartóan nem értem, miért nézzük le a régieket, mintha sík hülyék lettek volna...
Az egyiptomiak sok évezreden át fejlesztették tökélyre a kőfaragást - lévén más építőanyag nem igazán volt az országban (a sarat kivéve) és ezenkívül volt még rengeteg kétkezi munkás, és tanult hivatalnokok hada - egy jól szervezett munkafolyamattal egyáltalán nem kivitelezhetetlen az építkezés, sőt... A kínai nagy fal miért nem olyan csodálatos? Azt még soha, sehol nem olvastam, hogy idegenek építették volna, pedig jóval nagyobb volumenű építkezés volt, mint felhúzni egy piramist...
Csatlakozom Sir Butcherhez. A régi emberek agyfelépítésükben, képességeikben és valószínűleg mentalitásukban ugyanolyanok voltak, mint a mai ember, nem ilyen ungabunga szintű előembert kell elképzelni, aki a seggét se tudja megvakarni. Ahogy a mi kis Európánk párszáz év alatt kitermelte Da Vincit, Newtont és Einsteint, plusz ezen felül kevésbé híres, ám igen okos további emberek sorát, akik Hoover-gátat, LHC-t, felhőkarcolót tudnak építeni, úgy Egyiptomnak is nyilván megvoltak a maga zsenijei és csúcsmérnőkei, valószínűleg tudhattak egy csomó magasszntű matematikát.
Piramist építeni a kor színvonalán valószínűleg rohadt bonyolult volt (ahogy LHC-t építeni is rohadt bonyolult a mi szíintünkön - nem is sikerült elsőre hiba nélkül). Ugyanakkor megfelelő intelligenciával és mérnöki tudással - ami minden bizonnyal megvolt nekik - egyáltalán nem lehetetlen.
Én sem vagyok ezen az állásponton,csak azt mondtam,hogy vannak emberek akik igen.
Egyébként valóban sokkal fejlettebbek voltak az ókor emberei,mint azt ma a legtöbb ember gondolja,mégis vannak,akik szívesebben magyarázzák meg a dolgokat egy kis idegen-fűszerezéssel,noha nincs rá feltétlenül szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!