Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen konyvet ajanlotok?

Milyen konyvet ajanlotok?

Figyelt kérdés
Most nagyon rakaptam az olvasasra ,de nem tudom melyek azok a konyvek , amiket olvassak..ha lenne otletetek nagyon megkoszonnem

2012. júl. 26. 22:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Csak így kapásból? Se életkor, se érdeklődési kör...

Akkor legyen Danielle Steal: Szárnyak. Ez egy érdekes történelminek is beillő regény a repülés kezdeteiről és nagy kalandjairól, benne kis romantika, sok szerelem, jóság és gonoszság, és főképp pilóták, pilóták, pilóták.

De ha ez nem kell, akkor Mikhail Naymi szufi író könyvét, aminek az a címe: Mirdad Könyve. Ez filozófia, életbölcselet, mi miért van úgy ahogy van, és hogyan kell eligazodni az élet útvesztőiben. De nagyon jó az is, ha olvasod ezt: Hetvenhét Magyar Népmese. Az eredeti magyar népmesekincs legszebb darabja. Benne az ősi bölcselet, a jóság és a szépség dícsérete.

2012. júl. 26. 22:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Koszonom az otleteket ,am meg 14 eves vagyok ,es hat erdeklodesi kor a konyvekben inkabb maga az elet es ki hogy eli meg de oszinten azert kerdeztem meg hogy ki mit ajanl mert en sem tudom..
2012. júl. 26. 22:45
 3/9 anonim válasza:

Maga az élet? Tudományosan érdekel vagy regényben? Mert az össze szépirodalom erről szól. Nyilván van egy élethelyzeted, lehet olyat szeretnél olvasni, ami passzol ehhez?

PL. Nick Hornby szerintem neked nagyon bejönne.

Én nemrég olvastam tőle az Egy fiúról könyvét, és nagyon tetszett!

vagy ha komolyabbat akarsz, a Zabhegyező se rossz (Salinger írta)

2012. júl. 26. 23:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Hat engem most inkabb regenyben erdekelnek a dolgok ,de gondolom kesobb tudomanyosan is biztos olvasok dolgokat , amugy gondolkoztam mar a zabhegyezon es koszonom az ajanlatot
2012. júl. 26. 23:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Az attól is függ, hogy hány éves vagy, és mi az ami érdekel.

De azért ajánlok párat, ami nekem az elmúlt pár évben a legjobban tetszett

Kurt Vonnegut: Éj anyánk

Ha már a tudomány kategóriában tetted fel a kérdést:

Jared Diamond: Összeomlás

Kevésbé mélyenszántó, de letehetetlen:

Wilbur Smith: Afrika szarva

Az alapmű

Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak

És egy másik alapmű:

Isaac Asimov: Alapítvány trilógia (7 kötetben :) ) Talán a középső hárommal érdemes kezdeni, de van 2 könyv ami az Alapítvány előtt játszódik, és 2 ami utána.

Jó szórakozást :)

2012. júl. 27. 10:52
 6/9 anonim válasza:
Én 14 évesen akadtam rá Robert Merle könyveire. Amit nagyon élveztem az az Állati Elmék, a Malevil, a Sziget és a Csikóéveink.
2012. júl. 27. 11:50
 7/9 anonim válasza:

SzJG? :) Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi

Én imáááádom! *-*

2012. júl. 28. 10:53
 8/9 A kérdező kommentje:
Tudom , azt olvasom en is nagyon imadom :)) <3
2012. júl. 28. 13:07
 9/9 anonim válasza:

ha SzJG-hez hasonló suli szerelemről akarsz olvasni, akkor Tökéletes kémia.

Fantasyk: Halhatatlanok sorozat(Evermore, Blue Moon, Shadowland...), Csitt, csitt; Beastly. A Beastlyből van film is.:) Mind sulis környezetben játszódik.:D Ami nem sulis, de nekem tetszett: Kelley Armstrong-Sötét erő trilógia 1-2.

2012. aug. 3. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!