Mire való még a kőolaj? Az északi-sarkon tényleg ennyire káros, ha onnan szerzik be?
A kőolaj ugye a kocsik működéséhez szükséges, de máshoz is kell még?
Gondolom sokan hallottatok a Greenpeace akciójáról, mi a véleményetek róla?
Meg tudják azt akadályozni, hogy ne történjenek ott fúrások?
Valamelyik nap pont láttam erről egy műsort a Discoveryn, hogy mekkora hajókkal és hogy történik ez ott...rengeteg mérnök foglalkozik csak azzal, hogy minél jobb hajókat építsenek, tökéletesítsenek és akkor hol van még a többi ehhez tartozó teendő..
Szóval ezzel azt akartam kifejezni, hogy hatalmas pénzek vannak benne, nem megy ez egyik napról a másikra..
/Elnézést ha butaságot írtam valamiről, nem vagyok ebben valami tájékozott/
Ami ma nem fémből készül, az kőolajból.
Nem véletlen, hogy háborúk mennek érte.
Napjainkban a kőolajat nagyon sok mindenre használják. A finomítás utáni üzemanyag csak 1 a sok közül, már előttem is mondták pl műanyag gyártásnál is nagy jelentősége van.
Mellesleg a Greenpeace akkor a legviccesebb, amikor a motorizált csónakjukkal mennek tüntetni, ami szintén kőolajból előállított üzemanyaggal működik...
köszi a válaszokat...egyidőben engem is elkapott a "greenpeace" láz, dolgoztam is nekik kis ideig diákként, nem bántani akarom őket..
de nem értem, hogy mit kell parádézni a shell benzinkutaknál.
oké, felhívják magukra a figyelmet, ez is valami..de semmi esély arra, hogy majd egy ilyen kis ország hatással lenne fúrások megállítására, fölleg, hogy az egész világot érinti, munkahelyeket teremt, rengeteg pénz van benne stb.
És plusszban megnézném a sok greenpeaces arcát, amikor bemegy a patikába, és nyolcszor annyiba kerül a gyógyszer... Vagy egy műanyag edény...
De mondjuk én őket sohasem értettem. Sosem azért a célokért harcolnak, amiért értelme lenne. Például baromira csodálkoztam, amikor nekiálltak az atomerőművek ellen lobbizni, miközben lobbiznak az olaj ellen is... Majd otthon bekapcsolja a jórészt atomenergiával működtetett, olajból előállított számítógépét, és szapulja tovább eme kettőt (nem rád értve kérdező :) )
Az északi-sarkon azért káros a kitermelése, mert tiszta kitermelés és szállítás nem létezik. Hol gyengébben - hol erősebben fog szennyezni: attól függően, hogy mennyi kisebb-nagyobb baleset lesz.
És a sarkok jelenleg az egyetlen hely a Földön, ahol még nagyjából tisztaság van és él az összes eredetileg ott lévő faj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!