Ha egy békatetemet belerakok egy sóval teli zárt üvegbe akkor az a nedvesség tartalmát elszívja és úgymond mumififikált lesz?
Figyelt kérdés
Ez tartósítaná? vagy utána ha kivenném a sóból elkezdene rohadni?2012. júl. 20. 15:24
1/6 anonim válasza:
Hát a külső bőrrétegből ozmózis miatt talán, de Attól még megvan a belső szervek nedvességtartama, ami még mindig romlandó. És az is biztos, hogyha a sós vizes trükk működne, akkor a múzeumok nem szarakodnának a formaldehiddel, meg egyéb szerves folyadékkal.
Igazából egy állatot így tartósítani elég necces amúgy is. De a csontváz körbepucolására sokféle mód van, és sokkal egészségesebb is egy csontvázat tartani otthon.
2/6 A kérdező kommentje:
és hogy csináljam meg hogy csak csontváza legyen?:D ugy jó ha úgykezdem h belerakom vízbe és megvárom h lerohadjon róla a hús? vay szerinted hogy?:)
2012. júl. 20. 21:49
3/6 anonim válasza:
Akár meg is főzheted. Gyorsabb, és higiénikusabb.
4/6 A kérdező kommentje:
mármint az egész békát?
2012. júl. 20. 23:30
5/6 anonim válasza:
Aham. Főzés után már olyan könnyen lejön a hús a csontról, mint egy csirkecombnál. Utána hidrogénperoxidban kell tartani egy ideig a csontot, hogy szép fehér és baktériummentes legyen
6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm!:D
2012. júl. 21. 09:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!