A gerinc hosszát, hogy lehet növelni?
A gerinc között nincsenek izmok. A gerinchez tapadó izmokat erősítheti a jóga, ezt nem kétlem. A hossz növelése kétféle lehet: 1. a csontok hosszát növeled (mesterségesen kivitelezhetetlen), 2. a csigolyák közti rést növeled. Ez utóbbival vigyázni kell, mert azért a végtelnségig nem lehet játszani. Természetes módon is megtörténik minden nap, ugyanis reggelre a fekvés miatt magasabb vag - a csigolyák közti rések szélesebbek, míg a nap végére a gravitáció miatt "összetömörödnek". Ha van olyan módszer, amivel ezeket a csigolyaközi réseket hosszítani lehet (mondjuk a porckorongok méretének növelése is megoldás hosszú távon), akkor az értelem szerint növeli a gerinc hosszát. Ez pár centi maximum, hiszen rengeteg kapcsolat van, nem lehet mindet elszakítani.
A jóga lazít, "széthúzza" a gerincet, a csigolyákat, illetve azáltal, hoy erősíti a hátizmokat, ezt a "lazább" gerincet "stabilizálja". Azonban rendszeres jógázás melltt sem egy látványos, talán ha két-három centit lehet ezen nyúlni. És az még sok.
Kérdező,miért akarod növelni a hosszát?Tudom, régi a kérdés,de hátha olvasod még.
Nekem meg pont hogy hosszú a lábaim rövidségéhez képst,én meg annak örülnék,ha rövidebb lenne...:)
Ertem.
Sikerult noni?
Az a baj,hogy a gerinc hiaba no meg,ha hozza kepest a labak rovidek maradnak...
Igen, lehet nőni de nem olyan sokat hogy elrontsa az arányokat. Én 4-5 centivel vagyok magasabb mióta jógázok és nem torzultak el az arányok hisz a gerinced reggel egyébként is 2 centivel hosszabb mint este és észre sem veszed :) Ha még néhány centi hozzámegy nem leszel aránytalan, nekem inkább a lábaim hosszabbak, a felső testem és a nyakam rövidebb volt, tehát nem is jött rosszul ez a néhány centi, így még arányosabb is lettem és persze magasabb :)
De ez csak akkor működik ha rendszeresen csinálod, heti 1-2 alkalomnak nem sok értelme van, heti 6 de inkább 7 kell hogy tényleg megnyúljon a gerinc és értelemszerűen ha abbahagyod a jógát, akkor a gerinc összecsuklik, idővel elveszti azt a néhány centit is tehát rendszeresen kell csinálni. Én napi 1 órát jógázok, reggel és este fél-fél órát minden nap, enélkül már nem is tudnék létezni mert teljesen rutinszerűvé vált hogy ezzel indítom a napot és ezzel zárom és főleg a reggeli jógázásnak rengeteg jótékony hatása van, korábban fájt a nyakcsigolyám és a derekam, mióta jógázok nem fáj semmim. Remélem tudtam segíteni és kezdjétek el a jógázást ha eddig nem tettétek volna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!