Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ennek mi az értelme? Előre...

Ennek mi az értelme? Előre szólok bonyolultan írom le .

Figyelt kérdés

Hogy néhány időutazós filmben észrevettem egy pici hibát.

Azt h hogyha visszamennek az időben már az megváltoztatja a jövőt. Tehát ha egy katasztrófa előtt visszamennénk már lehet h nem lenne katasztrófa. és ezt a filmek néha nem tartják be mert ha a múltban véletlenül arébb teszek egy poharat akkor már alap megváltoztatom a jövőt.

--------------------------------------------

Lehet h nem lesz jó példa de az Inuyasha (anime) is egy bakin alapul mert ha Kagome segít Inunak akkor már megváltoztatja a jövőt mert lehet h nem győzték volna le azt a szörnyet, és az még egy lapáttal rátesz h Kagome véletlenül esett át a múltba és ez súlyosbítja a helyzetet.

2009. júl. 12. 23:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
De mivel változtatod meg a jövőt, vagy is a jelened, ha vissza mész és nem avatkozol bele semmibe??? Vagy ha arrébb teszel egy poharat attól még a katasztrófa megtörténik. Nem nagyon értem hol látod a hibát gépezetbe. Ha nem avatkozol be a múltba, akkor nem változik semmi azáltal, hogy te ott vagy és szemtanúja vagy a múltnak.
2009. júl. 13. 00:04
 2/15 A kérdező kommentje:

Igen ez az a kérdés amire fel próbáltam készülni.

Nos ha elvonatkoztatunk a katasztrófáról de nem muszály, akkor az a lényeg h ha arébb rakom a poharat azt LEHET h valaki lelöki és akkor LEHET h valakire ráömlik aki mérges lesz és így tovább..

De tudom h rosszul fogalmazok remélem megértitek..

Amúgy itt van egy bonyolult példa:

HArry Potter 3. részében ugye visszamennek az időben és ez így volt rendesen ahogy megdobja Harry fejét Hermione stb.. nem csak véleltenül reccsent az ág és már akkor sem ölték meg csikócsőrt és így tovább tehát az ágreccsenés se véletlen volt hanem direkt ..

a Végén pedig a saját magát menti meg a patrónussal és az sem véletlen h olyan sokat vártak előtte..

Rem értitek..

2009. júl. 13. 00:26
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

Az amcsi filmek tele vannak logikai bukfencekkel.

Mert nem figyelnek a részletekre, csak a látvány a fontos.

2009. júl. 13. 00:28
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

(Első vagyok)

Szóval:D, értelek asszem, jó persze ok okozat, és láncreakciószerűen működne a dolog a múltba? Lehetséges ez is, de ilyen apróságoktól, hogy arrébb teszek egy tollat, vagy egy poharat attól nem változik drasztikusan a jelened. Az már egy másik dolog, hogy ha tudod, hogy mi fog történni a jelenedbe, és ellene cselekszek akkor persze hogy megváltozik, tehát, tudod, hogy ha a pohár leesik a jelenbe, az valami nagy katasztrófát okoz és úgy teszed a múltba a poharat az asztalra, de áááá :DD 0.45 van, és ezen pö**csölünk, én se vagyok normális:D

De valahogy most sem értem a problémád, hogy mi is ezzel a gondod? :D

2009. júl. 13. 00:44
 5/15 A kérdező kommentje:

Nincs gondom vele csak érdekelt h mit gondoltok erről..

amúgy hajnali egy óra környékén nem jutott eszembe értelmes kérdés xD

Az igaz h egy toll vagy pohár átrakásával iszonyatos dolog nem történik majd, de azért vannak nagyobb gondok pl ha egy ember megment egy másikat akinek meg kellett volna halnia és ennek ált. egy filmben ha nme kötődik a történethez akk semmi következménye

2009. júl. 13. 00:51
 6/15 anonim ***** válasza:
83%

A múltba való időutazás eleve egy logikai bukfenc. Tegyük fel, hogy visszaugrasz a múltba. Jólvan, megtörtént, de hát már ott vagy! Szóval ha sikerülne visszamenni, akkor végtelenszer megteremtenéd önmagad, ezzel elpusztítva a világegyetemet.

És mi lenne ha ez nem lenne és te csupán félretennél egy poharat? Pillangóeffektus. A legkisebb atomi részecske elmozdításával is megváltozna a jövő.

Az időutazós történetek érdekesek és jók tudnak lenni, attól függetlenül, hogy az egész lehetetlenség és mese, mint ahogy a filmek nagyon nagy része. Ezen nem kell megrökönyödni, dőlj hátra és érezd jól magad.

2009. júl. 13. 06:02
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

Visszamégy 50 évet, megölöd az akkor 10 éves nagyfatert.

Akkor Te most vagy, vagy nem vagy?

Ugye képtelenség?

Ennyit az időutazásról!

2009. júl. 13. 06:33
 8/15 anonim ***** válasza:
88%
Hiba, mégha apró is. Egy ilyen mozzanatnak, mint egy pohár arrébtételének - úgy vélem - számtalan, kiszámíthatatlan hatása lehet a jövőre nézve, de ezek felett könnyen el tud siklani a néző. A legnagyobb baj az, hogy az átlagos időutazós filmekben ennél jóval nagyobb loogikai bukfencek vannak, amik felborítanak mindent. Pl terminátorék és társai.
2009. júl. 13. 06:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen a jelenben a múlt már megvolt. Azaz ha te most visszamész a múltba, akkor a jelent már úgy éled meg, hogy te ott voltál a múltba. Azaz nem alternatív jelent élsz, hanem a jelened, amelyben élsz - függetlenül, hogy az időutazás MÉG nem történt meg, de az időutazás EREDMÉNYE (a múltba visszatérés és az ott megváltoztatás) MÁR megtörtént. Tehát a te jelened múltjának része a te jövőd időutazása. Ezért a pohár odébbrakása már része annak a jelennek, amelyből utazni fogsz a múltba. :)

Az, hogy visszamész és "megakadályozod" a katasztrófát az nem igazán felfogható dolog, mert ha volt katasztrófa, akkor azt a te múltba utazásod SEM tudta megakadályozni, mert annak a jelennek már része volt az a múlt, amelybe te utaztál és beavatkoztál...

De amúgy az egyik legértelmetlenebb dolog az időutazásról és az idő folytonosságának megszakításáról nagy mértékben elmélkedni, hiszen még nem tudjuk, hogy "hogy is történik" majd mindez...

2009. júl. 13. 10:15
 10/15 anonim ***** válasza:
Van egy film, ami errol szol: Pillangohatas, erdemes megnezni.
2009. júl. 13. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!