Egyet értetek velem ha nem lenne háború fejlettebbek lennénk?
12-es:
Szerintem nem ez az oka a romló életszínvonalnak. Valószínűbb ok a gazdasági globalizáció, mivel a termelés lassan átkerül az alacsonyabb bérű orszűgokba, a ejlettebbekben meg emiatt munkanélküliség alakul ki, nincs elég aktív dolgozó a nyugdíjak előteremtéséhez.
Másik valószínű ok az, hogy a tőke egyre inkább nem a reálgazdaságban "dolgozik", hanem a pénzpiacokon, spekulációkkal, származékos ügyletekkel stb. Pedig megvásárolható javakat és élelmiszert csak a reálgazdaság gyárt, a pénzpiac nem.
De előbb-utóbb rájönnek majd arra a régi igazságra, hogy a pénzt nem lehet megenni.
"Valószínűbb ok a gazdasági globalizáció, mivel a termelés lassan átkerül az alacsonyabb bérű orszűgokba, a ejlettebbekben meg emiatt munkanélküliség alakul ki, nincs elég aktív dolgozó a nyugdíjak előteremtéséhez."
Szerintem ezzel ugyan azt írtad le amit én, túl sokan vagyunk...
2 dolog viszi előre a világot:
A lustaság és a rosszindulat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!