Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egyet értetek velem ha nem...

Benedek98 kérdése:

Egyet értetek velem ha nem lenne háború fejlettebbek lennénk?

Figyelt kérdés
mivel nem a haditudományokra kellene költeni a pénzt hanem pl az űrkutatásra

2012. júl. 12. 07:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Pontosabban a Wirtschaftswunder-t.
2012. júl. 12. 16:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem érthetek sajnos egyet, 1940 es években a földön élt 2milliárd ember, köszönhetően a viszonylag békés éveknek, és az orvostudomány rohamos fejlődésének, ez a szám mára súrolja a 7et... Nagy valószínűséggel ezért lesz minden ország egyre nehezebb gazdasági állapotban, a bolygó egyszerűen nem visel el ennyi embert, ha így folytatódik, hiába minden technikai fejlődés, egyszerűen nem fogjuk bírni... a Népirtás lassan elengedhetetlen lesz bár ez inkább, valami lugánói tanulmány szerűség lesz szerintem, de megfelelő népességszabályozás mellett, ha békében élnénk egymás mellett ebben az egy esetben igazad lenne! De ez előtt még biztos vagyok néhány nagyobb háborúban...
2012. júl. 12. 18:49
 13/16 anonim ***** válasza:

12-es:

Szerintem nem ez az oka a romló életszínvonalnak. Valószínűbb ok a gazdasági globalizáció, mivel a termelés lassan átkerül az alacsonyabb bérű orszűgokba, a ejlettebbekben meg emiatt munkanélküliség alakul ki, nincs elég aktív dolgozó a nyugdíjak előteremtéséhez.

Másik valószínű ok az, hogy a tőke egyre inkább nem a reálgazdaságban "dolgozik", hanem a pénzpiacokon, spekulációkkal, származékos ügyletekkel stb. Pedig megvásárolható javakat és élelmiszert csak a reálgazdaság gyárt, a pénzpiac nem.

De előbb-utóbb rájönnek majd arra a régi igazságra, hogy a pénzt nem lehet megenni.

2012. júl. 12. 18:54
 14/16 anonim ***** válasza:

"Valószínűbb ok a gazdasági globalizáció, mivel a termelés lassan átkerül az alacsonyabb bérű orszűgokba, a ejlettebbekben meg emiatt munkanélküliség alakul ki, nincs elég aktív dolgozó a nyugdíjak előteremtéséhez."

Szerintem ezzel ugyan azt írtad le amit én, túl sokan vagyunk...

2012. júl. 12. 22:20
 15/16 anonim ***** válasza:
14-es: Nem.
2012. júl. 12. 23:05
 16/16 anonim ***** válasza:

2 dolog viszi előre a világot:

A lustaság és a rosszindulat.

2012. júl. 15. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!