Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezhetnek-e mérgező emberek?

Létezhetnek-e mérgező emberek?

Figyelt kérdés
Még nagyon régen hallottam egy történetet, hogy valahol régen mérgezték az embereket csecsemőkoruktól kezdve, így mikor felnőttek ők maguk is mérgezők lettek. Ez valóságos lehet, vagy csak kitaláció? Félreértés ne essék, nem akarom kipróbálni, csak érdekel...

2012. júl. 4. 12:58
 1/6 hollófernyiges ***** válasza:
Van ilyen sztori, hogy Perzsiában? (vagy Indiában) kislányokat addig etettek akonitin-tartalmú növényekkel (nálunk is nő ilyen, a szépen hangzó méregölő farkasgyilok nevet viseli) amíg egészen felhalmozódott bennük és hozzászoktak, aztán odaajándékozták ágyasnak a félreállítandó uralkodónak. Nem tudom, hogy ténylegesen meg lehet-e csinálni.
2012. júl. 4. 13:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, valami ilyesmire gondoltam, csak én arzénra(?) emlékeztem.

Azért biztos látszott rajtuk, hogy betegek, nemtudom hogyan lehet ehhez teljesen hozzászokni(bár nem értek hozzá)...

2012. júl. 4. 13:15
 3/6 Alaque ***** válasza:

Nagyon sok méreg van, amihez teljesen hozzá lehet szokni, pontosabban inkább mindegyikhez hozzá lehet szokni teljesen. Gondolj csak a masszív alkoholistákra, akik napi két üveg vodkát bevernek. Aki először iszik, valószínű egy üveg vodkától kómába is esne. Még szembeszökőbb ugyanez kokainfüggőknél, akik esetenként az LD50 többszörösét is képesek egyszerre feltolni, aztán vígan elindulnak bulizni.

Egyébként rengeteg ilyen van még, ugye a példaként említett arzén, amihez elképesztő mértékben hozzá lehet szokni, a legendák szerint annyira mérgező, hogy ha valakinek a disznóját mérgezni kezded vele szép lassan, fokozatosan hozzászoktatva, a disznó is annyira mérgezővé válik, hogy aki eszik belőle, belehalhat.

Romantikus regényekben remek fordulat lehet egy ilyen módon láb alól eltett gazdag arisztokrata, de hogy az ember ily módon halálosan mérgezővé tehető, azt kétlem. Ugyanis szép lassan belehal az ember a folyamatos mérgezésbe, akár hozzászokott, akár nem - nézd meg az említett masszív alkoholistákat, vagy a végső stádiumú kokainfüggőket.

Nem tudom, hogy egy tartósan akonitinnel vagy arzénnal mérgezett hamvas, ifjú hölgy mennyire lehet hamvas :D

2012. júl. 4. 13:36
 4/6 anonim válasza:

Arzentol nem lesz mergezo szerintem.

Ha jol remlik a kiralyoknal ez bevett szokas volt,hogy arzent vittek a szervezetukbe kiskoruktol kedzve kis mennyisegben.(igy kesobb nem lehetett mergezessel vegezni veluk)

2012. júl. 4. 13:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 4. 14:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Sok méreghez hozzá lehet szokni és ki lehet alakítani vele szemben korlátozott mértékű immunitást, de közel sem az összeshez. Például az ólomhoz vagy a poliklórozott bifenilekhez pont nem. Egy arzénhoz szoktatott emberre is bőven halálos 500mg, ami azért a legkevésbé sem jelent védettséget a mérgezéssel szemben.
2012. júl. 4. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!