Körülöttünk soha sincsen tökéletes csend, még éjszaka sem. Az alig hallható vagy épp a hallhatatlan hangok sokasága vesz körül bennünket. A körülöttünk levő csendben található, esetleg meg sem hallható sokféle rezgésű hangok között vannak olyanok, amelyek rezgésszáma éppen annyi, mint a pohárban levő levegőé. A pohár tehát a hozzáérkező sokféle hangrezgés közül kiválasztja a saját rezgésének megfelelőt, azzal együtt rezeg, a hang megerősödik, halljuk.
2009. júl. 9. 17:46
2/7 anonim válasza:
nagy hülyeséget mondott az első válaszoló, legqalább ne írna ha nem tudja vagy csak tv-ből hallotta..minősíti. amit a "tenger hangja"-ként hallassz az a saját vérkeringésed hangja
2009. júl. 9. 18:16
3/7 anonim válasza:
a másodiknak van igaza.A füledben a vérkeringés "zaját hallod...
2009. júl. 9. 19:41
4/7 anonim válasza:
Ezek szerint Öveges József professzor tök hülye.Az első válaszoló őtőle idézett.Én inkább hiszek egy profnak.Próbáld ki!Fogj egy viszonylag hosszú poharat,rakd a füledhez,hallani fogsz egy viszonylag mély búgó hangot.Töltsd fel a poharat vízzel kb.3/4-ig.majd hallgass bele.Láss csodát,a hang magasabb lesz.Ami bizonyítja,hogy a pohár a saját frekvenciáját erősíti.Ha a vérkeringésünk zaját hallanánk,akkor nem változna a frekvencia.Kísérlettel bizonyítva,lehet hülyézni a másikat!!
2009. júl. 9. 22:26
5/7 anonim válasza:
Mindkettőnek igaza van, ugyanis a saját vérkeringésed hanggal jár, és ebből a hangból a pohár a saját rezonanciafrekvenciáját erősíti fel (vagy pontosabban azt nem tompítja), így azt halljuk.
Persze a vérkeringés csak egy az Öveges által említett zajok közül, de a fülnél ez a legdominánsabb, ráadásul a pohár helyzete is ennek kedvez.
2009. júl. 9. 22:37
6/7 anonim válasza:
1. vagyok...
Potozzatok le, okosok...
2009. júl. 10. 08:36
7/7 anonim válasza:
Engem csak az érdekel, hogy ki pontozta le az összes választ, ha ő maga nem írta meg a "tutit"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!