Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kiszámolnátok a 4. -es átlagomat?

Kiszámolnátok a 4. -es átlagomat?

Figyelt kérdés

Matek: Kitünő Irodalom: Jeles: Nyelvtan: Jeles Angol: Jeles

Informatika: Jeles Környezet: Jó Testnevelés: Jó Rajz: Jó Technika: közepes.

2012. júl. 3. 07:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
tanultam csak biztos akartam lenni benne
2012. júl. 3. 08:48
 12/15 anonim válasza:
30%
már másodikba tudtam, mivel csak összeadni meg osztani kell hozzá.
2012. júl. 3. 08:49
 13/15 anonim ***** válasza:
20%

Az átlagszámítás nem szerepel az alsó tagozatos normál évfolyamok kerettantervében. Csak 5. osztályban kötelező először néhány szám, majd 6.-ban háromnál több szám átlagának kiszámítása.

Tehát a gyerek tudhatja 5. előtt matek tagozaton, vagy ha a tanító alsóban pluszban megtanítja (akár órán, akár szakkörön). És persze megtanulhatja a gyerek másoktól is akár; de ez nem elvárás.

Ellenben azt, hogy a mondatokat nagybetűvel kezdjük, már az 1. osztály 2. félévében elkezdik tanulni a gyerekek írás órán, a nagybetűk tanulásával párhuzamosan; nyelvtanból pedig 2.-os tananyag.

Mint ahogyan a -ban / -ben toldalék használata is kötelező tananyag másodikBAN.

A "mér" szó pedig teljesen mást jelent, mint a "miért".

Ez van, lehet utálni. :D

2012. júl. 4. 01:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsó: érdekes, én harmadik év végén tanultam átlagot számolni.... Biztos velem van a baj.
2012. aug. 4. 06:44
 15/15 anonim ***** válasza:

@ Valaki aki macskás:

Az átlagszámítással nem gondolnám, hogy veled lenne a baj. Ellenben a helyesírás, az udvariasság és a szövegértés területén még van hova fejlődnöd.

Helyesírás: Vesszőhasználat. (Helyesen: "Valaki, aki macskás".)

Udvariasság: Megszólítás. (Van nickem.)

Szövegértés: Leírtam a lehetőségeket. Kiemelem a lényeget, ami téged érinthet: "Tehát a gyerek tudhatja 5. előtt matek tagozaton, vagy ha a tanító alsóban pluszban megtanítja (akár órán, akár szakkörön)."

Plusz egy lehetőség, mivel a kérdezőével ellentétben a te korodat nem tudom: A tantervek időnként változnak, pl. régen 4.-ben már volt a százezres számkör, jelenleg kötelezően csak a tízezres van. Az átlagszámítást nem tudom pontosan, de elképzelhető, hogy a régebbi tantervekben már 3.-ban tananyag volt.

2012. aug. 5. 03:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!