Kiszámolnátok a 4. -es átlagomat?
Matek: Kitünő Irodalom: Jeles: Nyelvtan: Jeles Angol: Jeles
Informatika: Jeles Környezet: Jó Testnevelés: Jó Rajz: Jó Technika: közepes.
Az átlagszámítás nem szerepel az alsó tagozatos normál évfolyamok kerettantervében. Csak 5. osztályban kötelező először néhány szám, majd 6.-ban háromnál több szám átlagának kiszámítása.
Tehát a gyerek tudhatja 5. előtt matek tagozaton, vagy ha a tanító alsóban pluszban megtanítja (akár órán, akár szakkörön). És persze megtanulhatja a gyerek másoktól is akár; de ez nem elvárás.
Ellenben azt, hogy a mondatokat nagybetűvel kezdjük, már az 1. osztály 2. félévében elkezdik tanulni a gyerekek írás órán, a nagybetűk tanulásával párhuzamosan; nyelvtanból pedig 2.-os tananyag.
Mint ahogyan a -ban / -ben toldalék használata is kötelező tananyag másodikBAN.
A "mér" szó pedig teljesen mást jelent, mint a "miért".
Ez van, lehet utálni. :D
@ Valaki aki macskás:
Az átlagszámítással nem gondolnám, hogy veled lenne a baj. Ellenben a helyesírás, az udvariasság és a szövegértés területén még van hova fejlődnöd.
Helyesírás: Vesszőhasználat. (Helyesen: "Valaki, aki macskás".)
Udvariasság: Megszólítás. (Van nickem.)
Szövegértés: Leírtam a lehetőségeket. Kiemelem a lényeget, ami téged érinthet: "Tehát a gyerek tudhatja 5. előtt matek tagozaton, vagy ha a tanító alsóban pluszban megtanítja (akár órán, akár szakkörön)."
Plusz egy lehetőség, mivel a kérdezőével ellentétben a te korodat nem tudom: A tantervek időnként változnak, pl. régen 4.-ben már volt a százezres számkör, jelenleg kötelezően csak a tízezres van. Az átlagszámítást nem tudom pontosan, de elképzelhető, hogy a régebbi tantervekben már 3.-ban tananyag volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!