Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? (folyt lent)

Mit csináljak? (folyt lent)

Figyelt kérdés
Nem birom ezt a meleget 29 fok van a lakásban 10.emelet nem birom :'(
2012. jún. 17. 20:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igazából énse. Retekül idegesít a nagy meleg, meg a tűző napsütés (én is emeletesben lakom). Általában előveszek egy ventilátort és egész nap járatom, de az este akkoris kiállhatatlan. Sokkal jobban szeretem a telet, vagy az esős, borult időt, nemtudom miért, de olyan hangulatos.

szóval együttérzek veled ja :/

2012. jún. 17. 21:04
 2/11 A kérdező kommentje:
levegöt alig kapok izzadok szédelgek áhh :'( :'( hajnali 4 kor feküdtem le akkor már jó idö volt
2012. jún. 17. 21:05
 3/11 Silber ***** válasza:
Alufóliázd be az ablakot. Sötét lesz, de hűvös is.
2012. jún. 17. 21:26
 4/11 bromkrezol ***** válasza:
Ha a fürdőkádat tele töltöd hideg vízzel, akkor az estére felmelegedik valamennyire, és kicsit párásabbá, hűvösebbé teszi a lakást.
2012. jún. 17. 21:33
 5/11 A kérdező kommentje:
de van redöny egésznap levan huzva a fal a nagyon meleg
2012. jún. 17. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Évekig laktam egy lapostetős épület felső szintjén; a szobák délkeleti, az ebédlő délnyugati, a konyha és a fürdő északnyugati fekvésű. Redőny csak az ebédlőben. Gondolhatod...

A legnagyobb kánikulák idején 2 - 3 héten át napközben 32 fok volt. Éjjel mindenhol kinyitottam az ablakokat, így reggelre lement 28-ra, de néhány órán belül már megint felment 32-re.

Minden nap órákat töltöttem a kádban fekve (víz nélkül :D ), mert egyrészt a fürdő volt a lakás leghűvösebb helyisége, másrészt a hideg fém is jól lehűtött.

Próbáld ki, hátha beválik. :)

Ha nem, akkor engedj a kádba annyi hideg vizet (kb. 20 fokosat), hogy ha belefekszel, ellepje a testedet; az hamar lehűt. Naponta többször is hűsölhetsz így; a vizet sem kell állandóan cserélni, mert nem melegszik fel olyan gyorsan. Ha már túl melegnek érzed, akkor engedj rá még egy kis hideget.

(Én "zöld" vagyok, ezért mindig zuhanyzom; ez egészségesebb is amúgy, mint a kádfürdő, és a célnak ugyanúgy megfelel.)

Ja, és ne törölközz meg utána. Ha vizes testre veszel fel valami lenge ruhát, az is átnedvesedik, így tovább hűt.

Üdv. :)

2012. jún. 19. 23:27
 7/11 A kérdező kommentje:
de szobámban van meleg :(
2012. jún. 19. 23:30
 8/11 anonim ***** válasza:

És be vagy zárva? :DDD

Szépen kisétálsz időnként a fürdőbe, és a probléma megoldva.

Jut eszembe: nem kötelező ám a szobádban ülni egész nap; elmehetsz sétálni is valami jó hűvös parkba... Nekem az is bevált.

Üdv. :)

2012. jún. 20. 09:38
 9/11 A kérdező kommentje:
hát nincs semmilyen park
2012. jún. 20. 10:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Kevesebb siránkozás, több önálló és kreatív gondolkodás. A problémádat senki sem fogja megoldani, van mindenkinek. Ez nem tanácskérés, hanem siránkozás, bújsz ki a felelősség alól. Ebben tudomány sincs, rossz helyen kérdezel.

Amúgy tégy hideg vizes kendőt a fejedre, cserélgesd, igyál sok hideg vizet, ha otthon akarsz maradni. Ha képes vagy mozdulni, menj hűvös helyre, víz mellé árnyékba, azt találd ki magad, hol találod a legmegfelelőbb helyet.

2012. jún. 20. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!