Hová vesznek fel ilyen átlaggal? 12/L Bővebben lent:
Előbb juss el az érettségiig, utána gondolkozz ilyeneken. Még teljesen felesleges.. egyrészt mert 8 általánossal nem fogsz kimenni külföldre dolgozni. Másrészt, mert mire érettségizel, 18 éves leszel és teljesen másképp fogsz gondolkodni mint most.
A mostani jegyeid nem mérvadóak, nem kellenek és nem jók semmire... majd 7. második félév, és 8. első féléve alapján felvesznek egy középsuliba. Ott majd igyekezz jó jegyeket szerezni, hogy jó legyen az érettségi átlagod, de ez még nagyon messze van, úgyh felesleges ezen gondolkodnod.
Jövőre gondolkozz.
Akkor lesz kémia,biosz,(fizika most is van) ha jók mennek ezek simán elmehetsz orvosnak.
Én úgy tudom, hogy vannak középiskolák, ahol már az 5. és 6. osztályos jegyek is számítanak bizonyos tantárgyakból.
Az pedig biztos, hogy létezik egy ún. központi írásbeli felvételi, aminek az eredménye sokat nyom a latban.
Iskolánkénti szabályozás alapján bizonyos átlag felett (4,7 vagy 4,8) automatikusan felveszik a tanulókat, nem kell megírni a felvételit; de erről azt hallottam, hogy változás lesz: mindenképp meg kell majd írni.
Az biztos, hogy matekból bele kellene húznod, mert az egy nagyon fontos tantárgy középiskolában is; ill. fizika és kémia órán is lesznek bizonyos számítások, amikhez jó, ha megvannak az alapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!