Mik a motorban lejátszódó égés szakaszai?
Különválasztva.
Mik az Otto motorban lejátszódó égés szakaszai?
Mik az Diesel motorban lejátszódó égés szakaszai?
Elég fontos. Köszönöm!
köszi, de ezt én is megtaláltam. igazából nem segítettél semmit csak menőztél egyet :)
nekem az égés szakaszait kéne megtalálnom, és amit te linkeltél én ott nem találom. bocsi ha tévedek, és akkor kérlek mutasd meg hogy a két linkelt oldalon pontosan hol is találom a lejátszódó égés szakaszait.
Előre is köszi, bár gondolom nem fogsz már ide többet írni, mert nincs ott.. :)
Kérdező, valószinűleg téged a működés szakaszai érdekel:
Otto-motorban:
1.szívás (porlasztott tüzelőanyag)
2.sürités (begyujtás szikrával)
3.robbanás
4.kipufogás
dízel motor esetén csak annyi a különbség, hogy tiszta levegőt szív be és sürít (40-75 bar nyomásra), így a kompressziós végnyomás nagyságát az idő előtti öngyulladás veszélye nem korlátozza.
A kompresszió végett a második ütem végén már oly nagy, hogy a 3. ütemhez befecskendezett cseppfolyós tüzelőanyag a hengerben meggyullad és az adagolással szabályozható időtartam altt ég el.
Az elégés után az expanzió hasonló az otto-motoréhoz.
nem. az ÉGÉS szakaszaira gondolok...
na majd akkor a tanáromtól elkérem a jegyzetet, beszkennelem és megmutatom. csak azt hittem könnyebben is megkaphatom itt :)
azért köszönöm, majd hozom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!