Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mik a motorban lejátszódó...

Mik a motorban lejátszódó égés szakaszai?

Figyelt kérdés

Különválasztva.

Mik az Otto motorban lejátszódó égés szakaszai?

Mik az Diesel motorban lejátszódó égés szakaszai?

Elég fontos. Köszönöm!

2012. jún. 7. 19:35
 1/7 Zeusz310 válasza:

wikipédia és a google a barátod: [link]

[link]

2012. jún. 9. 13:09
 2/7 A kérdező kommentje:

köszi, de ezt én is megtaláltam. igazából nem segítettél semmit csak menőztél egyet :)

nekem az égés szakaszait kéne megtalálnom, és amit te linkeltél én ott nem találom. bocsi ha tévedek, és akkor kérlek mutasd meg hogy a két linkelt oldalon pontosan hol is találom a lejátszódó égés szakaszait.

Előre is köszi, bár gondolom nem fogsz már ide többet írni, mert nincs ott.. :)

2012. jún. 9. 13:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, valószinűleg téged a működés szakaszai érdekel:

Otto-motorban:

1.szívás (porlasztott tüzelőanyag)

2.sürités (begyujtás szikrával)

3.robbanás

4.kipufogás

dízel motor esetén csak annyi a különbség, hogy tiszta levegőt szív be és sürít (40-75 bar nyomásra), így a kompressziós végnyomás nagyságát az idő előtti öngyulladás veszélye nem korlátozza.

A kompresszió végett a második ütem végén már oly nagy, hogy a 3. ütemhez befecskendezett cseppfolyós tüzelőanyag a hengerben meggyullad és az adagolással szabályozható időtartam altt ég el.

Az elégés után az expanzió hasonló az otto-motoréhoz.

2012. jún. 9. 21:39
 4/7 Zeusz310 válasza:
most milyen égésre gondolsz a bezin egyesül oxigénnel a szikrától megindulva nincsenek szakaszai dízelnél pedig ugyan ez csak ott a befecskendezőnél indul meg az égés
2012. jún. 10. 00:02
 5/7 A kérdező kommentje:

nem. az ÉGÉS szakaszaira gondolok...

na majd akkor a tanáromtól elkérem a jegyzetet, beszkennelem és megmutatom. csak azt hittem könnyebben is megkaphatom itt :)

azért köszönöm, majd hozom

2012. jún. 10. 00:32
 6/7 A kérdező kommentje:
de amúgy olyasmire gondoljatok hogy milyen idő alatt éri el a legnagyobb nyomást, meg hány foknál van akkor a forgattyús tengely... pontosabban most nem tudom elmondani
2012. jún. 10. 00:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát kérdező, amit mondasz, az a forgattyús hajtómű kinematikája. Erről van egy csomó jegyzet.
2012. jún. 10. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!