Ha valaki felfedezné az időutazást, te a múltba vagy a jövőbe utaznál? Vagy esetleg maradnál a jelenben?
Én minden korba elutaznék, ha lenne időgépem. Bebizonyítanék vele olyan dolgokat, mely a tudomány számára ma is kérdéses. Pl. volt-e kitalált 300 év, kik építették a piramisokat, és mennyire igaz az evolúció, stb. A jövőre is nagyon kíváncsi vagyok, meddig fejlődhet a technika. Egyébként a fizikusok szerint pont a jövőbe utazás lehetséges elméletileg, de a múltba még elméletileg sem. Ugyanis ha egy fénysebességhez közeli ürhajón utaznék pár órát, azalatt a földön pl. 2000 év telne el. Hogy ha meg lehetne haladni a fénysebességet, akkor viszont előbb érkezünk meg a célhelyszínre a mi koordinátarendszerünkből tekintve, mint amikor elindultunk :). A tudomány mai állása szerint ez nem lehetséges, bár már olvastam ún. térmeghajtású űrrepülő lehetőségéről, ami által ez lehetséges elvben.
Többek között Steven Hawking fizikus is foglalkozik az időutazással. Asszem ő az, aki az időgépen valamilyen féreglyukként képzeli el, amelyekkel viszont tele lehet az űr.
Elméletem szerint valóban elutazhatsz a jövőbe (az élet sebességénél gyorsabban), de abba a jövőbe, ami a lehető legegyszerűbb. De ettől még visszamehetsz, és megváltoztathatod egy bonyolultabb irányba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!