Kiderülhet majd egyszer, hogy ember nem járt a Holdon?
18:03-as vagyok, azért azt erősen kétlem, hogy egy megvásárolható 4-500 ezer Ft-os távcső, vagy akár egy "szimpla" csillagvizsgálónak lenne ilyen felbontása... nem számoltam utűna, úgyhogy tévedhetek, de én így kapásból kizártnak tartom, hogy a holdjárókat látni lehessen...
Ettől függetlenül az előző válaszomhoz tartom magam: abban biztos vagyok, hogy járt ember a Holdon, (... jóval biztosabb, mint abban, hogy távcsővel nem lehet látni a nyomokat... :) )
Jajajj hát ide télleg kell segítség. Nos amikor 1969-ben elindult az apolló program jó pár rakétát indítottak a hold felé. a Hold pontos lézeres mérések alapján több mint 385.000 kilóméterre van tőlünk. Ez alég jó ha azt veszük hogy a legközelebbi bolygó a mars is földközelben 55 millió kilóméterre van. Szoval odaért a szonda fedélzetén három hapekkal. Az Apollo 11 volt az első hajó amit már a leszálláshoz használatok holdkomp is kísérte egész a holdik. amikor Buzz, és Neal leszáltak utána katapult szerűen a holdkomp viszadobta őket a hajóhoz. De elötte rengeteg bizpnyítékot hagytak maguk után. Pl a lábnyomot, a kisérleti eszközök, és maga a hold komp mert amikor viszadobta őket csak egy kis kabint dobott ki az űrba a komp nagyrésze ottmaradt. Ha van lóvéja az embernek kimegy az államokba houstonba, és elmegy az első planetáriumba. OTT lézer nyalábot küldenek a holdon ott hagyot tárgyakra és azok viszaverik azt. Elméletileg 2014-ben idul az orion program keretein belül az új Ares holdrakéta amik már szlengesen szólva ilyen bunkereket építenek, amikben lesz az embernek saját hálószobája, fürdőlye stb...
De ha ez érdekel valakit, szerintem nagyon izgalmas
akkor [link]
A NASA mindenről informál kb 3 óránkénti frissítésekkel.
És hogy viszatérjek a kérdésedre, nem, nem lehet olyat megcáfolni ami megtörtént, csak néha de nem hiszem, hogy akárki is szembeszálna a NASAval. :)
10:12-es:
A Holdra szállással kapcsolatban néhány összeesküvés elméletet "hajlandó vagyok" elhinni megfelelő bizonyítékokra, de a linkelt honlap nekem ehhez nem igazán elegendő... bár gondolom, ha jobban utána néznék találnék olyat ahol több "bizonyítékot" próbálnak felsorolni.
A honlapon ha jól értelmeztem nagyjából ezek a tények igazolják, hogy nem járt ember a Holdon.
1. A térkép km-ben van.
Nos, mint mondtam nem néztem utána eléggé, de egy térképet km-ben és mérföldben "is" megszerkeszteni nem egy nagy dolog, ráadásul a képen látható dolog ha jól látom nem térkép, hanem egy felvétel rászerkesztve a tervezett bejárási útvonalakkal, én erősen kétlem, hogy az asztronauták ezt kapták kézhez és ez alapján tájékozódtak volna, vagy, hogy bármit ez alapján számítottak volna ki... a NASA honlapjára meg miért raknának mérföldben "szerkesztett" képet, mikor már mindenhol SI-ben számolnak.
2. A száraz és poros Holdon a lábnyomok túl éles körvonalat mutatnak...
??? Ezt egyáltalán nem értem. Miért ne lenne éles a körvonala? Elfújja a szél? Vagy a lépésekkel felverik a port???... A Holdon? Egy légkör nélküli, kis gravitációval rendelkező égitesten, ahol az asztronauták inkább ugrálnak, mint lépnek, ott nem látom, hogy mitől lenne elmosódott a lábnyom?...
Ha Arizonában csinálták a felvételeket, oda hogy került a nedves homok?
Ha stúdióban csinálták, akkor a NASA-nak tényleg nincs annyi esze, hogy ne nedves homokot vigyenek oda, hanem szárazat?...
Az évszázad csalásánál ennél azért én többet várnék tőlük.
3. A háttér.
Érvényes az előző állításom: "Az évszázad csalásánál többet várnék"
Én ugyan nem látom, hogy a háttér mindenhol egyforma lenne, legalábbis fura ezt egy kicsi világos dombra fogni a háttérben...
Az azonos hátterek a kép szerint a 6-os, 7-es, 9-es állomásokon készültek...
Amik meglepő módon viszonylag közel vannak egymáshoz, a kis dombról sehol nem látom leírva, hogy milyen messze van, az állomások egymástól egy pár száz méterre... Ha a bizonyos domb egy-két km-re van, akkor még jó, hogy idézem "nagyjából azonos szögben" helyezkedik el...
Az 5-ös állomás tényleg arrébb van, ott jogosnak látnám "a háttér ugyanaz" dolgot, de itt hirtelen már állítólag okosabbak lettek a gonosz NASA-sok és itt (de csak itt!) már egy kicsit megváltoztatták a hátteret. Kérdem én: A többinél miért nem.
4. A képen ha jobban megnézzük, látszanak a fák, a háttérben.
Na ez a mondat győzött meg végleg arról, hogy hülyeséget olvasok, már elnézést... Egyrészt én nem látok fákat (megkérdeztem másokat is... ők sem), másrészt ekkora baklövést tényleg elképzelni sem tudok a NASA-tól... Ezt tényleg valaki elhiszi, hogy 40 éven át átvágtak olyan képekkel, amin rajta maradtak a fák??? Egy hátteret levágni, még 69-ben sem volt nagy kunszt, hiába nem volt photoshop.
Más bizonyítékot én nem találtam, ha van, akkor kérlek szólj.
Összegezve:
Olvastam már olyan Holdra-szállás tagadásokat, amik elgondolkoztattak... igaz nem arról, hogy volt e Holdra-szállás (hisz erre van sok teljesen egyértelmű bizonyíték), de hogy a képek tényleg átvágások... ezt most is eltudnám hinni... de ez a konkrét link egyetlen számomra hiteles bizonyítékot sem tartalmaz.
11:18-nak
1. "A NASA honlapjára meg miért raknának fel..." Hát látod hogy mégis felrakták. A kép alatt ott a link ami egyenesen a NASA honlapjára mutat. Ja és arról szó sem esik hogy ezt kapták kézhez az asztronauták.
2. Azért nem éles a körvonala, mert pontosan a kis gravitációnak köszönhetően a részecskék közti vonzás nem teszi lehetővé az olyan vizes homokhoz hasonló lenyomatok kialakulását. És igen, valószínűleg ha például a holdon belerúgnál a porba az felszállna a rúgás irányába majd szépen leülepedne. Ugyanígy az asztronauták lépésétől sőt ugrálásától fel kell hogy verődjön a homok. És egyszerűen nem hagyhat olyan éles nyomot. Kb mint mikor a víz alatt rugsz bele a homokba. Itt jegyezném meg hogy ha a lábnyomok olyan nyomot hagynak, hol vannak a holdjáró nyomai? Ráadásul van olyan kép is ahol az egyik asztronauta sétál mögötte viszont nincsenek lábnyomok.
Arizonába nem nehéz nedves homokot "előállítani". Vagy oda hozatni vagy akármi. Főleg a NASA-nak nem ami egy vagyont költ dolgok eltussolására.
3. A háttér
Már régóta használok Photoshop-ot, van az ilyenhez szemem, elhiheted. Nekem főként az az éles vonal gyanús amit a horizontot és a kis dombos hátteret választja el. pl ezen: [link]
4. Fák a háttrében. 40 éve nem volt lehetősége az embereknek hogy számítógéppel tüzetesen megvizsgálhassák a képeket, nagyítsák, világosítsák, egyéb módszerekkel tanulmányozzák. Simán átverhették őket. Úgy ahogy most sem akarjuk elhinni hogy ez igaz lehet. Első hallásra nekem is hülyeségnek tűnt de jobban belegondolva... lehetséges. De aztán kitudja... ezekről könyvet lehetne írni.
Ha figyelmesen elolvastad a cikket, azért jó néhány érdekes kérdést felvet, amit nem lehet cáfolni sem. Hirtelen ez volt a legjobb oldal amit ezzel kapcsolatban találtam, annyira nem foglalkozok ezzel. De abban biztos vagyok hogy valamit titkolnak.
Érdekesség még hogy azok az emberek akik a holdon jártak már halottak. Nem természetes halállal haltak meg. Talán valamit láttak, ami annyira felkavarta őket hogy belebolondultak, a kormány meg félt hogy eljár a szájuk. Szépen elhallgattatták őket.
Másik érdekesség hogy az oroszoknak megvolt a felszereltségük/technikájuk ahhoz hogy eljussanak a holdra már akkoriban is. Egészen addig míg az Amerikaiak nem tértek vissza, azt tervezték hogy felmennek ők is. Nagy versengés volt. Azonban miért nem mentek? Talán mert megtudták hogy valójában mi történt a holdon. Nem azért mert nem volt megfelelő felszereltségük... nagyon is volt, nagyon sok pénzt költöttek ilyenekre, túl sokat. Ezért is buktak el.
Csak találgatni lehet, az igazságot úgysem tudjuk meg. De egyvalami biztos, titkolóznak. Nem csak ebben.
Érdemes elolvasni a belinkelt weboldalon a Mars-ról szóló cikkeket is.
Aztán mindenki eldöntheti hogy kinek vagy minek hisz. Csak gondoljatok arra hogy a Média mennyi hétköznapi dologban próbálja átverni az embereket. Persze azt sem mondom hogy el kell hinni amit ott leirnak, mert nem, ők sem tudják pontosan... de vannak érdekes dolgok.
Újra én (11:18-as):
1. Jó, akkor ebben egyetértünk. Tehát a NASA honlapjára km-ben rakták fel (mert mint mondtam, miért raknák fel mérföldben).. az asztronauták meg biztos(/lehet/ki tudja) mérföldben kaptak egy igazi térképet.
2. "Arizonába nem nehéz nedves homokot "előállítani". Vagy oda hozatni vagy akármi. Főleg a NASA-nak nem ami egy vagyont költ dolgok eltussolására. "
Pontosan erről beszélek.. miért vinnének oda drága pénzért vizes homokot, ha a képeken épp, hogy száraz homoknak kell lennie????
Szóval itt megint ugyanazt mondjuk, hogy a NASA-nak több pénze van, mint, hogy ilyenen bukjon el.
Mellesleg hogy lenne már olyan mint a vízben? A Holdon nincs légkör, amiben "szép lassan leülepedjen"... épp az ellenkezője a víznek... a víz összevissza kavarja a homokot a rúgás által keltet örvényekkel... a Holdon ez a legkevésbé sincs így.
3. A vonalról nem írtam... és alapban ez a "vonal-dolog" jobban elgondolkodtat(na), mint az "egyforma" hátterek, de akkor ott a kérdés: A vonal elég jól el van azért "photoshopolva", egyáltalán nem olyan egyértelmű, akkor azokat a fákat hogy hagyhatták ott...
De oké, a vonallal kapcsolatban nem tudok meggyőző "ellen-bizonyítékot", bár nyilvánvaló, hogy a Hold felszínénél nem élhetünk a földi sztereotípiákkal, morfológiailag könnyen elképzelhetőek hirtelen felszínváltások.
4. Erre nem tudok mit mondani, én továbbra se látom a fákat, és továbbra is úgy ondolom, hogy a dollármiók mellett, amit az eltusolásra elköltöttek, hatalmas, égbekiáltó baklövés lett volna egy ilyen.
"Érdekesség még hogy azok az emberek akik a holdon jártak már halottak. Nem természetes halállal haltak meg."
??? Ehhez tudsz valami linket?
Neil Armstrong? Edwin Aldrin? Michael Collins? Alan Bean? Edgar Mitchell? John Young? Charles Duke? Melyikük halt meg (nem természetes halállal)? Bár nem soroltam fel mind a 12 űrhajóst, aki ott járt.
"Másik érdekesség hogy az oroszoknak megvolt a felszereltségük/technikájuk ahhoz hogy eljussanak a holdra már akkoriban is."
Ebben teljesen igazad van, nagy versengés volt valóban, amiben az amerikaiak nyertek. Ha az oroszok nem mertek visszamenni, akkor az amerikaiak miért "játszottak el" még pár Holdra szállást... az "eljátszást" megtehették volna az oroszok is... sokkal logikusabb, hogy elismerték, hogy vesztettek, felesleges lett volna még milliókat költeni a Holdra szállásra, amivel azt akarták bebizonyítani, hogy jobbak az amerikaiaknál... ha el is mennek, csak később, akkor mit mond a nagy szovjetúnió? azt, hogy jó, hát mi így terveztük, hogy majd utánuk?... nem, nyilván a meghunyászkodás volt a legcélravezetőbb, úgy csinálni, mintha nem is akartak volna menni soha... ha más nem, de a nép talán még elhiszi, hogy a Naaagy Szovjetúnió nem vesztette el az űrversenyt, csak nem bohóckodik fránya kis holdraszállásokkal...
14:03-as ismét én. :)
Erről nagyon sokat el lehetne beszélgetni, régebben sokat foglalkoztam ezzel, ma már nem nagyon van rá időm.
Jó, lehet hogy az rossz példa volt hogy a vízben megrúgod a homokot... De gondolj csak bele, oké hogy a Holdnak nincs légköre de az asztronauták is ha ugranak nem esnek vissza egyszerre a felszínre hanem szép lassan leereszkednek. Pedig nincs légkör. A por/homok részecskék ugyanúgy lebegnek ha felvered őket, majd egy idő után visszaesnek.(persze ha nem túl magasra, mert simán ki is szállhatnak az űrbe.) Na így értettem hogy "leülepednek" talán nem ez volt a megfelelő szó. De ugyanúgy képzeld el mintha vízben lennének, csak ott nincsenek örvények, A hold minimális vonzása azonban mégiscsak visszavonzza őket a felszínre.
A vizes homokkal nem tudok mit kezdeni, talán direkt csinálták hogy összezavarják az embert. Vagy nem. Soha nem tudjuk meg.
Az emberekről akik a holdon jártak és a halálukról pedig a "Kapu" című folyóiratban olvastam egy cikket. Biztos neten is van info de amint már mondtam nincs időm most ilyenekre. A lényeg, persze ugyanúgy itt is az, hogy egyesek szerint még élhettek volna jóval tovább de valamiért valakik ezt nem akarták.
Az oroszokkal kapcsolatban ugyanúgy elfogadhatónak tartom a véleményed... De ez is egy olyan amire talán soha nem kapunk választ.
És talán az összes többire sem. Ezért is hagytam abba az ilyen dolgokkal való foglalkozást, mert rájöttem hogy nem lehet előrehaladni, csak vitatkozni a dolgokról. A színtiszta igazság meg nem fog kiderülni soha vagy csak nagyon sok idő múltán.
Viszont az 100% hogy sok dolgot eltitkolnak, nem csak ezzel kapcsolatban. Gondolok itt UFO-kra különböző kísérletekre, 60-80 évre titkosított dokumentumokra... stb.
Viszont mi csak találgatni tudunk.
aszta!
fúha!
de tényleg!
énis valami ilyenekról hallottam h igy meg ugycsinálták
és a mostani hold témárol jutott eszembe amit a discoveryn láttam-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!