Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kémia középszintű érettségi?

Kémia középszintű érettségi?

Figyelt kérdés
Kémia középszintű érettségin 51 pontot értem el, nem kielégítő számomra, de sztem elég nehéz, no meg elrontottam sok mindent amit egyébként tudtam volna. Ha szóbelin összesen 50 pontot lehet elérni, tegyük fel max pontszám lesz, mennyit tudnék emelni a százalékon? Meglenne a középszinten a 4-es? úgy hallottam h csak 5%-ot lehet emelni, de ez túl kevés, nem érdemes akkor elmenni se.
2012. máj. 18. 20:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Minél rosszabbat írtál, annál többet lehet javítani rajta.

Kb 3 másodperc kiszámolni mennyit.

2012. máj. 18. 20:40
 2/3 Cuprum ***** válasza:
100%

most nem érdekel az sem, ha megsértődsz..

Ha kémia érettségire jelentkeztél, hogy a francba lehet az, hogy nem tudsz százalékot számolni?

Tekintsd az érettségid egy oldatnak, melyben az oldott anyag tömege az elért pontszám, az oldószer tömege pedig a hibák száma.

Így az írásbelid 51 tömeg%-os lett.

Ha a szóbelin 50 pontot kapsz, akkor lesz 101g (51g+50g) oldott anyagod.

Az oldatod tömege pedig 150g, mivel ennyi az elérhető pontszám.

Számold ki a végső oldat tömeg%os összetételét!

2012. máj. 18. 21:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Cuprumnak igaza van.

Talán azért ilyen nehéz számodra a kémia, mert a matekot sem vágod. Egyszerű % számítás.

2012. máj. 18. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!