Lézeres szemműtétkor a szem összes hibáját a szaruhártyán korrigálják?
Axiális rövidlátásnál, a szemgolyó hosszanti mérete nem megfelelő, akkor az ideálisan kialakult szaruhártya felszínét alakitják, "rontják hozzá" a szemgolyóhoz ?
Egyéb esetben is bármelyik törőközeg hibáját lehet csak a szaruhártyán korrigálni ?
(végülis a szemüveg is ezt csinálja plusz egy lencsével)
Átalában maga a szemlencse is rosszul szokott törni vagy csak a szaruhártya ?
Egyátalán kiértékelik hogy hol törik rosszul a fény vagy csak az eredőre számolnak ?
rengeteg féle lézeres szemműtét létezik, de a lencsét tudtommal sosem macerálják.
A különböző lézeres beavatkozások más-más hibákat tudnak a szemen javítani. Van olyan, ami fokális hibát és asztgmatizmust is. A szemlencse hibáit (pl. szürkehájog szerintem nem nagyon) lézerrel nem kezelik.
Eddig én is képben voltam. Szürke hályogot tudom, hogy ultrahanggal és műanyag lencse beültetésével kezelik, mely után távollátó lesz a szem akkomodációra képtelen.
A kérdésem lényege arra vonatkozott, hogy a szaruhártyát alakítják akkor is ha nem annak rendellenessége okozza a rossz látást? Angol wikin azt írják, hogy ez az úgynevezett axiális rövidlátást - amit nem a szaruhártya rendellenes görbülete okoz, hanem a szem nem megfelelő formája - a leggyakoribb.
Bár gondolom sok esetben ezek a hibák együtt is járnak.
Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a továbbiakat is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!