Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lézeres szemműtétkor a szem...

Lézeres szemműtétkor a szem összes hibáját a szaruhártyán korrigálják?

Figyelt kérdés

Axiális rövidlátásnál, a szemgolyó hosszanti mérete nem megfelelő, akkor az ideálisan kialakult szaruhártya felszínét alakitják, "rontják hozzá" a szemgolyóhoz ?

Egyéb esetben is bármelyik törőközeg hibáját lehet csak a szaruhártyán korrigálni ?

(végülis a szemüveg is ezt csinálja plusz egy lencsével)

Átalában maga a szemlencse is rosszul szokott törni vagy csak a szaruhártya ?

Egyátalán kiértékelik hogy hol törik rosszul a fény vagy csak az eredőre számolnak ?

2012. máj. 18. 18:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Lézeres műtétnél a lencsét korrigálják, nem a szaruhártyát.
2012. máj. 18. 19:36
 2/8 anonim ***** válasza:

rengeteg féle lézeres szemműtét létezik, de a lencsét tudtommal sosem macerálják.

A különböző lézeres beavatkozások más-más hibákat tudnak a szemen javítani. Van olyan, ami fokális hibát és asztgmatizmust is. A szemlencse hibáit (pl. szürkehájog szerintem nem nagyon) lézerrel nem kezelik.

[link]

2012. máj. 18. 20:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Tévedtem, tényleg nem.
2012. máj. 18. 20:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Eddig én is képben voltam. Szürke hályogot tudom, hogy ultrahanggal és műanyag lencse beültetésével kezelik, mely után távollátó lesz a szem akkomodációra képtelen.

A kérdésem lényege arra vonatkozott, hogy a szaruhártyát alakítják akkor is ha nem annak rendellenessége okozza a rossz látást? Angol wikin azt írják, hogy ez az úgynevezett axiális rövidlátást - amit nem a szaruhártya rendellenes görbülete okoz, hanem a szem nem megfelelő formája - a leggyakoribb.

Bár gondolom sok esetben ezek a hibák együtt is járnak.

Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a továbbiakat is!

2012. máj. 18. 21:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. A szem alakjából fakadó hibákat is lehet az első fénytörő közeg módosításával javítani. Jó volt a hasonlatod, ez olayn mint a szemüveg. Megnézik a szemed, és abból ki tudják számolni, hogy hol, milyen módosításokat kell rajta csinálni, hogy a kapott kép éles legyen. Amúgy a barátnőmnek LASIK kezelése volt, azanap már mentünk kirándulni, másnap vezethetett... előtte -6os lencsét hordott, és a rövidlátását egy kis asztgimatizmus is kiegészítette.
2012. máj. 18. 22:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Döncike, és mit mondtak, ez meddig lesz jó? X év múlva meg kell ismételni a műtétet? Mennyibe került? (Bocsi, hogy beleoffolok a kérdésbe :( )
2012. máj. 19. 10:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Állítólag nem "romlik el", de mivel az emberi szem természetesen öregszik, ezért lesz szükség utólagos korrekcióra. De ezt örökéletű garanciában megcsinálják. Amúgy 4500 dolcsi volt. Nem magyarorszagon.
2012. máj. 19. 16:35
 8/8 anonim ***** válasza:
4500 dollár? Na, akkor marad a kontaktlencse :D
2012. máj. 19. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!