A fénykardot meg lehetne valósítani valahogy? Hisz van már erős vágó lézer sugarunk, meg plazma stb. és szerintem a fénykardot plazma alkotja! Már csak ki kéne fejleszteni azt ami előidézi és szinten tartja, szerintetek?
"Japánban már olyanokat kisérleteznek, hogy a fényt megállítják egy pontban."
Azért majd szóljatok, ha ez sikerült. Megnéznék egy egy helyben álló fotont... :-DD
Csak azért, mert egy ilyen fotonnak a négyesimpulzus megmaradási törvény szerint végtelen nagy lenne a frekvenciája - ami fizikailag lehetetlen. Emiatt a foton MINDIG a helyi fénysebességgel halad - ami természetesen nem azonos a vákuumbelivel.
Pedro
Mi? visszaveri a lézert, fémgolyót? Levághatod vele a lábadat? Ember elgondolkoztál ezen? tegyük fel, hogy nem plazma, hanem lézer amit egy pontban megállítanak. (csak tegyük fel). Miért verne vissza másik lézernyalábot? Amúgy ha egy golyóval rád lőnek, akkor marhára nem ér semmit a kard, kivéve, ha 20 méteres karod van. Az egy dolog, hogy a lövedék szétolvad, még ha van is akkora mákod, hogy pont a nyalábon haladjon keresztül. Akkor már nem egy hangsebességű golyó, hanem egy hangsebességű 1000 fokos golyó száguld feléd, persze a légellenállása így megnőne, de kartávolságból ez annyira mindegy.
Plazma marhára nem alkothat semmit. Ember halmazállapotról beszélsz! Mi az anyag, ami ottmarad, én száll fel rögtön az égbe? arról nem is beszélve, hogy nem kicsit szarráégnél plazma kötelében.
Szép dolog a fantázia. És a tiéd olyan szép színes!
Ne is hagyd, hogy holmi szürke valóság befolyásoljon!
Pedro
Jam kiknek kell lézerkard, mikor bármikor lehet szerezni Csillámpónit is. Léteznek, láttam a TV-ben.
Amúgy hogyha tudományos adások is mondják, hogy "itt vagyunk egy tudományos forradalom küszöbén", szerinted mennyi ideig tartana, meddig eljutna az a holmi MAGYARORSZÁGRA? Első lenne a kutatási cél, aztán hadászat, aztán rendőrség, de hogy polgárhoz nem jut el az tuti.
Hagyd, agyilag zokni... :-DD
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!