Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a univerzizmus? FONTOS

Mi az a univerzizmus? FONTOS

Figyelt kérdés
Töri érettségire készülök,és egy könyvben találtam Kínánál,mint ősi ókori vallás.Ez mit takar?(Értelmező szótárba nincs benne..)
2012. máj. 8. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Googléval összekaptatok?

[link]

2012. máj. 8. 16:35
 2/3 Vree ***** válasza:

Hívják univerzizmusnak meg univerzalizmusnak is, meg kínai népi vallásnak is, nem tudom nálunk miért az első honosodott meg. A kifejezés arra utal hogy az adott filozófia az élet minden területére alkalmazható, és minden dolgot magába foglal. Ha a filozófia nem tesz különbséget a vallásos elemek között, nyugodtan keveri őket természettudományos és filozófiai elemekkel, és befogadó más vallásokkal vagy filozófiai és tudományos riányokkal szemben (nem verseng velük, hanem a tiszteletüket egy nagy egész részének tekinti) akkor valószínűleg univerzalista filozófiával van dolgod.

A kínai univerzalizmus lényegében a klasszikus kínai filozófia (mint a taoizmus) és korábbi animista/sámánista hitek keveréke. Van benne több száz isten, ősök szellemeinek tisztelete, megszemélyesített tárgyak és természeti jelenségek (folyók, Nap/Hold, állatok stb.) tisztelete.

Volt itt kérdés korábban, talán segít neked: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

De a Google is sok találatot dob, pl.: [link]

2012. máj. 8. 19:19
 3/3 Moon_Walker ***** válasza:

"nem tudom nálunk miért az első honosodott meg."

mert a fogalom az univerzumra vonatkozik, nem pedig az univerzálisra.

2018. okt. 8. 09:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!