Hogyha a magyarok Ázsiából jöttek a kárpátokig, hogy lehet hogy europid testfelépítés és fehér bőrszín jellemző ránk?
Sir Bitcher: inkább 8-900 év az, a korábbi festőket a korhűség egyáltalán nem érdekelte.
"Genetikusok kutatásai viszont egyértelműen kimutatták, hogy a magyar eredetileg nem europid fajta."
Adjál már valami linket arra a genetikai kutatásra, mert én még úgy tudtam, hogy az ázsiai rész a honfoglaláskori temetőkben alig 6%.
"A kék szem és a szőke haj páldául egyéertelműen germán vonás, amit már itt a kárpátmedencében értünk el."
Meg balti, meg uráli, a mordvinok például eredendően szőke fajta. A baltinak nevezett embertípus is elég nagy százalékban ott volt a honfoglalók között, persze azt nem lehet megmondani, hogy uráli finnugor fajta, vagy az ukrán sztyeppén szedtük össze őket (azon a területen volt a osztrogótok birodalma is közvetlenül a hunok bejövetele előtt).
"Meg balti, meg uráli"
Meg persze szláv is, hogy magamat javítsam.
Részletesen, amit ma tudunk a témáról:
Valóban van abban valami hogy ázsiai származású nép a magyar.Erre bizonyíték hogy a nevünket úgy írjuk mint egyes ázsiai népek pl Japánok előre a vezetéknevet és hátulra a keresztnevet.
Én például szláv és sváb származású vagyok.Magyarországon sok bevándorlás volt és sokféle népből érkezett ide.Örmények , németek , osztrákok , több szláv nép stb.Gyakori a nordikus kinézet.Az ázsiai külső jellemzők pedig háttérbe szorultak és eltűntek.Persze én azért látok 1-1 magyart akin fel lehet fedezni egy kevés ázsiai vonást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!