Miért látok színeket?
Nos.
Nem szívtam,nem vagyok gyogyós,nem nézek horrorfilmeket,szóval please ne írjon senki hülye beszólásokat!thx
Tehát,én a számokhoz,nevekhez,szavakhoz színeket látok.Miért???
ezt a jelenséget színesztéziának hívják, nagyon ritka, van aki pl a hét napjaihoz, és egyéb szavakhoz, színeket, formákat párosít.
ez egy különleges adottság, de nem ezoterikus, hanem tudományosan bizonyitott
én a hét napjaihoz is színeket látok
Hétfő=világoskék
Kedd=halványpiros
Szerda=krémszín
Csütörtök=bordó
Péntek=sötétkék,fekete
Szombat=piros
Vasárnap=citromsárga
Sokszor azért nem derül ki, hogy valaki színesztéta, mert az illetőnek ez természetes dolog, és nem is gondol arra, hogy más nem lát színeket.
Pl. én emklékszem, hogy 12 éves koromban jöttem rá, hogy nem mindenki olyan, mint én: mondtam az egyik osztálytársamnak, hogy nem szeretem a 6. osztályt, amibe járunk, mert a 6-os az olyan ronda fekete, és már alig várom, hogy jövőre hetedikesek legyünk, mert az szép fehér. Na ekkor szimplán lehülyézett. De színei vannak a napoknak is, betűknek is. Sőt, egyes szavaknak, még formájuk is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!