Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet töri esszére...

Hogyan lehet töri esszére tanulni?

Figyelt kérdés

ugyebár az ésszénél(pontmint érettségin) bele kell írni fogalmakat időpontokat,stb stb és ezek alapján pontozzák

de sehogy nem sikerül,hogyan tanuljam meg ezt a rengeteg anyagot úgy h tudjam , melyikhez milyen fogalmak tartoznak stb

2012. máj. 2. 18:56
 1/3 Cuprum ***** válasza:

én is most érettségizem..

azt ajánlanám, hogy a szóbeli tételeidet mindenképpen nézd át, azért, hogy tisztában legyél azzal, hogy mi miért történt.

Utána nézegesd az atlaszt, sok hasznos információt találhatsz az esszéhez a térképrészeknél és a kronológiai résznél is.

Természetesen a forrást kell legfőképp használni, írj ki belőle mindent, még az olyan dolgokat is, amik magától értetődőek.

Ez nekem is nehezen megy, de azt mondják csak rizsázni kell:)

Viszont az irodalom: 3 oldal két versről.. na ettől én inkább félek

2012. máj. 2. 19:21
 2/3 A kérdező kommentje:
hála az égnek nekem ez még nem érettségi,csak a tanár szerint az elejétől fogva hozzá kell szoknunk,sajna egyáltalán nem megy és mindenből 4-es 5-ös vagyok,de ez teljesen leront:S
2012. máj. 2. 19:36
 3/3 anonim ***** válasza:
En modszerem ez volt: Elso olvasasra alahuzom a lenyeget (tori eseten kb minden). Masodik lepes tenyekre bontom a szoveget. A tenyeket es a kozottuk levo kapcsolatot memorizalom. Mikor felepult a teny graf az agyamban a tenyekhez kapcsolodo informaciokat memorizalom. Emellett a sorrend tartasaban segitett hogy en a tenyeket csoportositottam aszerint hogy melyik oldalon es azon belul hol talalhatoak, de ez csak akkor fog menni ha fenykep memoriad van. Hozza tartozik a dologhoz hogy mainapig imadom a tortenelmet es fotografikus memoriam van.
2012. máj. 2. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!