Hogyan lehet töri esszére tanulni?
Figyelt kérdés
ugyebár az ésszénél(pontmint érettségin) bele kell írni fogalmakat időpontokat,stb stb és ezek alapján pontozzák
de sehogy nem sikerül,hogyan tanuljam meg ezt a rengeteg anyagot úgy h tudjam , melyikhez milyen fogalmak tartoznak stb
2012. máj. 2. 18:56
1/3 Cuprum válasza:
én is most érettségizem..
azt ajánlanám, hogy a szóbeli tételeidet mindenképpen nézd át, azért, hogy tisztában legyél azzal, hogy mi miért történt.
Utána nézegesd az atlaszt, sok hasznos információt találhatsz az esszéhez a térképrészeknél és a kronológiai résznél is.
Természetesen a forrást kell legfőképp használni, írj ki belőle mindent, még az olyan dolgokat is, amik magától értetődőek.
Ez nekem is nehezen megy, de azt mondják csak rizsázni kell:)
Viszont az irodalom: 3 oldal két versről.. na ettől én inkább félek
2/3 A kérdező kommentje:
hála az égnek nekem ez még nem érettségi,csak a tanár szerint az elejétől fogva hozzá kell szoknunk,sajna egyáltalán nem megy és mindenből 4-es 5-ös vagyok,de ez teljesen leront:S
2012. máj. 2. 19:36
3/3 anonim válasza:
En modszerem ez volt: Elso olvasasra alahuzom a lenyeget (tori eseten kb minden). Masodik lepes tenyekre bontom a szoveget. A tenyeket es a kozottuk levo kapcsolatot memorizalom. Mikor felepult a teny graf az agyamban a tenyekhez kapcsolodo informaciokat memorizalom. Emellett a sorrend tartasaban segitett hogy en a tenyeket csoportositottam aszerint hogy melyik oldalon es azon belul hol talalhatoak, de ez csak akkor fog menni ha fenykep memoriad van. Hozza tartozik a dologhoz hogy mainapig imadom a tortenelmet es fotografikus memoriam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!