Melyik az igazi?
Mind a kettő sántít szerintem.
A kettőt egy szálra lehet hozni ha kivesszük a kész tényeket a történetekből.
Én egy racionális ember vagyok a végletekig. Technológia megszállott és hívő. De arra mai napig senki nem tud választ adni hogy mitől kezdett el élni az első élőlény a világon?
Hiszen ugyanazokból a természetben megtalálható anyagokból vannak az élőlények és mi emberek is ami a földön és az univerzumban bárhol található.
Hogy mi bírta rá ezt az anyagot arra hogy éljen? Ez talán az isten műve.
És azt hiszem ezzel a válasszal nem bántottam meg egyik felet sem.
Mindenki hidjen amibe szeretne ez szíve joga addig míg nem kényszeríti a hitét a másvalamibe hívőre. Mert ebből törnek ki a vallási háborúk.
Kezdjük visszafelé. Mi bírta rá az anyagot, hogy éljen? Az égvilágon semmi. Egyszerűen bizonyos összetettségnél képes lett arra, hogy reprodukálja önmagát. És ha képes lett, meg is tette. És ezt aztán egyre bonyolította tovább, míg a kellően bonyolult formája, az ember, azt nem mondta, hogy élő az, ami örökíteni tudja magát (persze erősen leegyszerűsítve). Ettől kezdve ezt a tulajdonságot tettük meg az élő és élettelen választóvonalának, mert így tudjuk megmagyarázni a történéseket.
Az eredeti kérdést nem lehet eldönteni. Ennek pedig az az egyszerű magyarázata, hogy a kíváncsi és kutató ember elkezdte vizsgálni az élő természet működését, és az evolúcióban összefoglalható rendszer megalkotásához jutott. Ezzel nagyjából képes választ adnia felmerülő kérdéseire. Időnként új kérdések merülnek fel, megválaszolásuk érdekében a kíváncsi és rendszerező ember kiegészíti a meglévő evolúciós tanokat.
Vannak viszont hívőemberek is, akik úgy gondolják, a körülöttünk lévő élővilág kérdéseire a válasz egy felsőbb lény tevékenysége. Ez felold a vizsgálat, kutatás alól. Hinni kell és kész. A két dolog nem egyeztethető össze. Vagyis, ha az első meggyőz egy másodikat, akkor a hívők elveszítenek egy embert. Ha egy második győz meg egy elsőt, akkor a hívők eggyel többen lesznek.
A világ nem élő részének a történéseit (persze más szempontból annak részeként az élőét is) pedig a fizikai törvények írják le, vagy pedig az előbb említett hívő ezt is elfogadja egy felsőbb lény teremtéseként, működtetéseként.
"Egyszerűen bizonyos összetettségnél képes lett arra, hogy reprodukálja önmagát."
ez bődületes baromság. az okság elve cáfolja. semmi nem adhat másnak olyat amivel maga nem rendelkezik. élettelenből soha nem lehet élő.
ajánlom ezt a filmet,végre más nézőpontból is bemutatják benne a dolgokat
m.youtube.com/watch?v=Umg-RpZNcko
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!