A lányomnak keresek online magazint. Tudtok neki valókat (lent)?
Szia!
Keress a google segítségével, lehet találni több hivatalos oldalt, blogot, illetve magánblogokat is, ahol ilyesmiről lehet olvasni.
Könyvet vagy magazint, folyóiratot nem akarsz? Nagyon jó TTK könyveket lehet találni a témában (Talentum Tudományos Könyvtár), bár talán még fiatal hozzájuk. Én olyan 14-15 évesen olvastam ilyesmiket, bár nem mindent, de a nagy részét megértettem, leginkább az elméletek, kozmológia érdekelt. Timothy Ferrisnek van egy nagyon jó könyve: A világmindenség - Mai kozmológiai elméletek.
Stephen Hawking és Roger Penrose könyvei is a mai napig kedvenceim közé tartoznak, és Richard Feynman Tréfál, Feynman úr? című könyve is nagyon jó.
Folyóiratokból szeretem az IPM-et (nem tudományos, de az is akad benne 1-2 folytatólagos téma) és a 3. évezred Panorámát, a legújabb, világűrről szóló épp mosz jelent meg (negyedévente jelenik meg, négy nagy témával foglalkozik a négy lap minden évben: archeológia, technológia, emberi egészség, és világűr). Az Élet és Tudomány is jó lap, de érdekes lehet számára a GEO is, de ez megint más egy kicsit.
6-os vagyok, a NatGeo újság is tetszhet neki, én ennyi idősen és most is szívesebben vettem a kezembe egy könyvet vagy újságot, mint a képernyőt olvassam :) Persze az olcsóbb.
Ha bemész egy könyvesboltba vagy könyvtárba, a tudományos részeken rengeteg olyan könyv van, ami érdekelheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!