Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mekkora méretű/teljesítményű...

Mekkora méretű/teljesítményű szélerőművet építhetek itthon a kertbe törvényesen?

Figyelt kérdés
0,5MW max teljesítményről tudok, méretekről semmit...

2012. ápr. 15. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, 3 méterrel emelkedhet a tető fölé.

Önkormányzat építési osztályán megmondják.

2012. ápr. 16. 00:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utánajárok =)
2012. ápr. 16. 16:03
 3/7 anonim ***** válasza:

ez nagyon izgi

mennyiből jön ki, mennyit termel?

2012. ápr. 16. 22:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Igény függő.

Ez az én megoldásom: kell egy autógenerátor (használt megfelel, 5000ft körül találni) egy autó akksi is kell (az is használtan kb ennyi, de vigyázni kell, mert a gagyi nemjó). Kellenek a lapátok, hozzájuk csapágyazás, lánccal, vagy ékszíjjal áttétel a generátorhoz (könnyítő áttétel, de ha könnyen változtatható, vagy váltós az a legjobb. Kell egy állvány aminek a tetején van ez az egész, ehhez is olyan csapágyazás, hogy amerről fúj a szél arrafelé kanyarodjon, az áramot így csúszógyűrűvel lehet levenni. Ezzel van 12Vkörüli egyenfeszültséged =)

2012. ápr. 17. 15:57
 5/7 anonim ***** válasza:

köszi.

(nem vagyok műszaki ember, de jó lenne nem függni a szolgáltatóktól)

2012. ápr. 18. 21:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért ezzel óvatosan, ugyanis az ilyen energiaforrások után adót is kell fizetni.

Az egyetlen kivétel a napkollektor (az, amelyikben víz kering). Minden más után adóköteles vagy.

2012. ápr. 18. 23:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy csak egy bizonyos teljesítmény fölött szükséges, 0,5MW-ot olvastam
2012. ápr. 19. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!