Mekkora méretű/teljesítményű szélerőművet építhetek itthon a kertbe törvényesen?
Úgy tudom, 3 méterrel emelkedhet a tető fölé.
Önkormányzat építési osztályán megmondják.
ez nagyon izgi
mennyiből jön ki, mennyit termel?
Igény függő.
Ez az én megoldásom: kell egy autógenerátor (használt megfelel, 5000ft körül találni) egy autó akksi is kell (az is használtan kb ennyi, de vigyázni kell, mert a gagyi nemjó). Kellenek a lapátok, hozzájuk csapágyazás, lánccal, vagy ékszíjjal áttétel a generátorhoz (könnyítő áttétel, de ha könnyen változtatható, vagy váltós az a legjobb. Kell egy állvány aminek a tetején van ez az egész, ehhez is olyan csapágyazás, hogy amerről fúj a szél arrafelé kanyarodjon, az áramot így csúszógyűrűvel lehet levenni. Ezzel van 12Vkörüli egyenfeszültséged =)
köszi.
(nem vagyok műszaki ember, de jó lenne nem függni a szolgáltatóktól)
Azért ezzel óvatosan, ugyanis az ilyen energiaforrások után adót is kell fizetni.
Az egyetlen kivétel a napkollektor (az, amelyikben víz kering). Minden más után adóköteles vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!