Az "Amerikai tudósok" 25 évvel ezelőtt küldtek 1 db 1 m hosszúságú emberi hajszálat a japánoknak -melynek közepét hosszirányban kifúrták, a japánok visszaküldték, az amerikaiaknak, mellette egy üzenetettel, hogy nézzék meg alaposan, igaz ez?
Figyelt kérdés
Állítólag szabályos menetet vágtak bele a japánok, egy haverom mesélte ezt nekem, mire én azt mondtam, hogy simán megcsinálják manapság ezt, csak azért kérdezem , mert kicsit kanyarfúró, meg reszelőzsír szagú a történet.2012. ápr. 13. 11:28
1/7 anonim válasza:
Érdekes, hogy mikor 10 éve először hallottam ezt a történetet, akkor is 25 éve történt. Szerintem városi legenda.
2/7 Smartguy86 válasza:
Ráadásul egy hajszálat? Azt max valami kémiai metódussal lehetne átfúrni, nem esztergagéppel :D
3/7 A kérdező kommentje:
ÁÁÁ simán megcsinálják nano tech-el, én nem is kételkedem benne, a katonaság folyamatosan előttünk (civilek) jár legalább 35-50 évvel , ezt üzenem 2-esnek, 1-es talán igazad lehet---valószínüleg v legenda.
2012. ápr. 13. 12:37
4/7 anonim válasza:
Szerintem is legenda. Az amcsik nem fognak egy ekkora labdát feldobni a japcsiknak, hogy azok leüssék, a jenkik meg szégyenben maradjanak.
Ettől függetlenül igaza van a kérdezőnek. Nanotech-hel simán kivitelezhető. Sőt, akár több párhuzamos "furatot" is csinálhatnak bele.
5/7 anonim válasza:
Mostani röntgenes gyártástechnológiával valahol 40nanométeres méretekben futnak tömegtermelt termékek. Egy hajszál pedig pár tíz mikrométeres vastagság körül leget. Vagyis egy pontos berendezéssel egy hajszálat kb 1000 felé hasíthatnak hosszában.
6/7 anonim válasza:
csak egy "mese" amivel arra akartak célozni hogy a japánok mennyire fejlettek
7/7 anonim válasza:
Én amcsik helyett németekkel ismerem ezt a történetet. És kb:15 éve halottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!