Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy lehetne kideríteni, hogy...

Hogy lehetne kideríteni, hogy mi morajlik?

Figyelt kérdés
Kertvárosi részen élünk. Este és éjjel ha már nagy a csend én folyamatosan valami nagyon nagyon mély frekvencián idegesítő morajlást hallok és már két éve füldugóval alszom, mert nem bírom elviselni, annyira idegesít, hogy a könnyem is kicsordul. A férjem nem hallja, akárhogy fülel, de nekem nagyon érzékeny és jó fülem van. A szomszédom azt állítja, hogy ő is hallja, de nem lehet kideríteni a forrást, mert nem úgy van, hogy egyik helyen hangosabb, a másikon halkabb, hanem mindenhol egyforma, mintha a földből jönne a rezonancia. Van erre valami szakember, vagy műszer, vagy valami?
2012. márc. 21. 12:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Akár lehet egy trafóház ami azonos frekvencián a tekercsekben lévő elektronokat mozgatja. Nálunk volt erre példa 2 hétig volt a hang mindenhol ugyanolyan hangos. Az utca elején lakok és az utcából kifordulva volt a trafóház...
2012. márc. 21. 12:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Most ahogy így írod, azt hiszem van a közelben trafóház. De ez normális, hogy így, ilyen kellemetlenséget okoz az embernek? Lehet tenni valamit?
2012. márc. 21. 13:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, ez nem egy elszigetelt eset, hanem az egész világon előfordul.

Nézd, illetve hallgasd meg ezt, lehetőleg fülhallgatóval

http://www.youtube.com/watch?v=ThjG0fIuhVM

A videóban több, mint 8 percig hallani.

A nő azt is mondja, hogy néha akár órákig(!) is hallja a morajlást.

A zaj valószínűleg mélyebb is, de ezek az olcsó fülhallgatók nem viszik át annyira a mély frekvenciákat.

Nem vagy egyedül, szvsz

2012. márc. 21. 13:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsém volt! Arra jártak a szerelők valamit a levegőben kábeleztek és rákérdeztem mit tudnak erről mondani :D (persze ők se hallották.. Előbettek egy csíptető műszert és közrefogtak vele egy kábel és már megis volt a bűnös... csak a hullámhossz nem stimmelt... ez olyan mint a tv régen 50hercen ment de átkellett állni mert az amerikaiak látták a képkockák között részeket és már 60herc vagy több amin működnek a tv-k... bekell vizsgáltatni a trafó házat... bár ha nemtalálnak semmit akkor nemtudom...
2012. márc. 21. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Ebben a cikkben Magyarországot is megemlítik, ezzel kapcsolatban.

[link]

2012. márc. 21. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!