A hold az égre van vetítve. Mit gondoltok erről?
Talán a Holdra gondolsz?
Szerintem nincs, mert már jártak rajta.
Akár – az űrutazást leszámítva – elképzelhető is lenne, de ha lefényképezed a Holdat a Föld különböző pontjaiból egyazon időpillanatban, akkor más és más képet fogsz látni. Ebből el lehet dönteni, hogy vetített képről van-e szó, vagy tényleges tárgyról. Hasonlóan ahhoz, hogy ha egy képet nézel, amin egy arc van szemből ábrázolva, akkor azt ha balról nézed, ha jobbról, a kép nem változik, az arcnak ugyanúgy látod mindkét oldalát, pl. az illető mindkét fülét. Viszont ha tényegesen lenne ott egy ember és annak az arcát néznéd, akkor bal oldalról nézve pl. nem látnád a jobb fülét, viszont többet látnál a bal arcából. Ilyen és hasonló különbségek alapján egyértelműen el lehet dönteni, hogy a Hold képe vetített-e, vagy ténylegesen ott van-e egy gömb, és ehhez még csak nem is kell űrhajóba szállni.
Ha eltekintünk attól, hogy jártunk már a Holdon, meg az űrben, tudományos szempontból a vetített Hold kép modelled sokkal bonyolultabb, mint a „hagyományos” modell. Pl. jóval nehezebben lehetne megmagyarázni a napfogyatkozásokat. Ezért ha csak innen tudnánk nézni a Holdat, akkor is el kellene, hogy vessük a te modelledet Occam borotvája miatt. Számos olyan tény van, amire a jelenlegi modellünk választ adna, de a te modelledben külön magyarázatra szorulna, csak hogy egyet említsek: ár-apály jelenség.
"Leszűrtem azt amit a kérdéssel akartam :)"
Tedd fel az ezotéria kategóriában is, kíváncsi lennék az eredményre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!