Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek mikor lesz áttörés...

Szerintetek mikor lesz áttörés az űrutazásban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintetek mikor lesz áttörés a gyorsabb űrutazásnál?

Mert, ugye a hideg háború közben rengeteg pénzt áldoztak az űrkutatásra/űrutazásra.., de miután eljutottak a Holdra, valahogy abbamaradt a nagy fejlődés..a NASA sokkal kevesebb pénzt kap..rettenetese lehúzták..tudom, hogy nincs olyan elképzelésünk sem egyenlőre ami gyorsítaná az űrutazást[esetleg az antianyag..], de ha nagyobb összegeket szánnának rá, és nem a saját jólétük meg villongásuk lenne a legfontosabb, akkor szerintem elérhető dolog lenne..

A kérdés tehát: Szerintetek mikor lesz nagy áttörés az űrutazásban? Pl a Jupiterig csak pár nap is elég lenne egyenlőre..nem a fénysebességre gondolok..

Mi a véleményetek?

2012. márc. 8. 19:32
 1/5 anonim válasza:

Szia.

Szükség van arra, hogy eljussunk a Naprendszer többi bolygójára? SZVSZ az ilyen jellegű kutatásokkal sokat nem tudhatnánk meg. Az űrkutatásban pedig akkor érünk el áttöréseket, amikor eljuthatunk a Naprendszeren és talán egy napon a Tejútrendszeren kívüli LAKHATÓ bolygókra.

2012. márc. 8. 19:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Azért én az Európa hold alatti óceánra is kíváncsi lennék..a többi bolygó tényleg nem igazán érdekes/érdekel..

A tejútrendszerből kijutni az rettenetesen nagy álom, hiszen rengeteg dolog van a galaxisban..Én már egy kisebb , de eredményesebb sebességnek is örülnek..de szerintem, sajnos nem lesz ilyen jó darabig ..

2012. márc. 8. 19:51
 3/5 anonim válasza:

1. válaszoló vagyok.

Nézd, ha belegondolsz alig 50 éve történt, hogy az 1. ember kijutott a világűrbe. És nem sokkal később eljutottunk a Holdra. Szerintem újabb 50 év elég lesz ahhoz, hogy eljussunk egy lakható bolygóra és ott vizsgálódjunk, sőt azt is gondolom, hogy 50 éven belül bebizonyítják azt, hogy a földön kívül is van értelmes élet. Mondjuk ezt már lehet, hogy az USA-ban bizonyították csak épp eltitkolják. Bár ez már nem igazán tartozik ehhez a témához.

Üdv.: Ági

2012. márc. 8. 20:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Amíg nincs pénz az űrkutatásra addig a fene tudja.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az űrverseny 18 éve alatt kb. tízszer annyi pénzt költöttek a szovjetek és az USA az űrkutatásra, mint az azóta eltelt közel 40 évben.

2012. márc. 9. 00:42
 5/5 anonim válasza:

Majd ha agykutatás terén elérjük azt a szintet, hogy növelhessük az agykapacitásunkat :). Ha ez megvan, akkor jöhetnek a antianyag, hasítós, meg fúziós hajtóművekkel hajtott űrhajók vákumpajzsban haladva talán-talán. De még mielőtt ezek bekövetkezhetnének valószínűleg visszaesünk egy évszázaddal különböző okok miatt.

A lényege a mondanivalómnak, hogy előbb a készségeinket kell még fejlesztenünk mielőtt fénysebességgel haladó űrhajókat csinálhatnánk, és embereket is nyomhatnánk beléjük. Gondolok itt fejlettebb A.I.-ra, és emberi inteligenciára, valamint erkölcseink csiszolására.

2012. márc. 9. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!