Miben különbözik, és miben hasonlít egymásra, az anyag, és az Antianyag?
Közönséges anyaggal találkozva megsemmisül mindkettő (lásd: annihiláció) és energia szabadul fel elektromágneses sugárzás (fotonok) formájában
Az antianyag műszerekkel megfigyelve ugyanolyan tulajdonságokat mutat, mint a közönséges anyag: ugyanazok az emissziós és abszorpciós spektrumai, mágneses tulajdonságai, tehetetlen tömege.
A részecskék szintjén az egyetlen eltérést az ellenkező előjelű elektromos töltés jelenti.
Az antirészecskék antikvarkokból állnak, amiknek hatféle megjelenése van, hasonlóan a közönséges anyag kvarkjaihoz.
Paul Dirac felvetette a kérdést, hogy lehetséges-e, hogy a világegyetem bizonyos térségei (csillagok, bolygók, akár egész galaxisok) antianyagból vannak. Ez esetben azonban a két térség határán, ahol az anyag és az antianyag találkozik, erős elektromágneses sugárzást lehetne megfigyelni, hacsak az anyag-antianyag halmazok nem szeparálódtak el teljesen. Mivel ilyet eddig nem észleltünk, ezért feltételezhetjük, hogy a látható világegyetem teljes egészében anyagból van.
Nem: ha az anyag antianyaggal találkozik, akkor mindkét részecske energiává (fotonná) alakul.
Az antianyag nem tökéletesen olyan, mint az anyag: egyes átalakulási folyamatokban egy picit másképp viselkedik. Ezért létezik csak anyagból álló galaxis: az ősrobbanásban keletkező minden egymillió antianyag részecske mellett egymillió + egy anyagi részecske keletkezett.
Aztán hamarosan mindenki megkereste a párját, akinek volt.
én csupán a magam megtapasztalásai alapján tudom megítélni illetve meghatározni mi az anyag és mi az Anti-anyag.
Az anyag a valóságban egy kézzel fogható formát jelent, megjelenését a valóságnak. De ha ebből a valóságból kilépünk tudatilag akkor rádöbbenünk, hogy csak illúzió, mert csupán szoros vagy laza tömörülése a energiáknak, részecskéknek amely ha vas, ha beton s másmilyen nagyságú a forma az áthatolható.
Az Anti-anyag -- a valóságban látva anyagnak látszik,kézzel megfogható formának. De ha megérintjük vagy még inkább megfognánk akkor a áthatolunk rajta mert csak fekete-izzó energia részecske tömörülés
Mami, ne találgass. A valóság fölötted van leírva, és ezt már részecskegyorsítóban ellenőrizték is.
Az antianyag önmagában stabil és gyakorlatilag ugyanolyan, mint az anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!