Hogy tudtok úgy tanulni, hogy közben dübörög a zene?
Hogy azt mondja, közben tanul? Ez lehetséges. De nem igaz.
Viszont jó elterelés. Szerintem egyszerűen le kell kapcsolni.
Én tudok zene mellett tanulni, bár két dolgot leszögeznék.
1. Csak ilyen nyugis relax zene mellett (heavy metal mellett nem menne :) ).
2. Csak akkor, ha halkan szól.
De szerintem ez egyén függő. Lehet van aki így is tud tanulni. Bár esélynek tűnik, hogy a fiad nem ez a kategória. :)
"Én csak akkor tudok jól programozni, ha közben énekelhetek."
Na, ezt töltsd fel youtube-ra, Butcher! :D
Garantált a milliós nézettség! :)
Kérdésre: nem.
G.
Nem szoktam így tanulni, de van néhány elképzelésem:
Így zárja ki a zavaró hangokat, a családtagok beszélgetését, a csap csöpögését, a kutya ugatását, és így tovább.
A tanulása erősen vizuális jellegű, ezért legalábbis nem zavarja.
Plusz motivációt ad a tanuláshoz, nem tudna leülni csendben tanulni.
Arról van szó, hogy 2 lehetőség van:
- A teljes csend segít koncentrálni, nincsenek zavaró tényezők
- A részleges csend, amikor 1-2 zaj mindig közbejön, könnyen eltereli a figyelmet, főleg, amikor bármilyen érdekes ingerre "ugrik" az agy unalmas anyagnál. De ekkor jön a zene. Az a legjobb, amit ismer az ember, mert így nem érik meglepetések, amire oda kell figyelni. A zene kiszűri a sokféle kisebb zavaró tényezőt, egy darab nagyként reprezentálva önmagát. Ám a dalokban általában ismétlődnek a ritmusok, ütemek, amik egy idő után irrelevánsá válnak az agyunk számára, így nem foglalkozik vele.
Van egy másik lehetősége is, amikor a figyelem megoszlik a zenén és a tanulnivalón, esetleg néha erre, néha arra billen. Ez is jó, mert a lényeg, hogy a tanulás felé is teszi. Ez szintén azért jó, mert nem millióféle inger éri az agyat, hanem csak kettő.
Esetleg megemlíthető, hogy főleg a motorikus tevékenységekhez (programozás, feladatmegoldás) ad egy kellemes ritmust a gondolatainknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!