Ki látta rajtunk kívül? Mi lehetett?
:)
én sajnos nem láttam és most belegondoltam abba, hogy szinte sosem nézek fel az égre, de ezután sűrűbben fogok majd:)
bocsi az offért.
Kör?? Üres volt a közepe???
Pötty volt inkább, nem? Csillagszerű?
És milyen gyorsan ment, mennyi ideig látszott, továbbá merről merre haladt?
Na válaszold meg a kérdéseimet, hátha megfejtük.
Ha jól nézem, mentek el ebben az időpontban arrafele műholdak.
Még egy hullócsillag is lehetett, de azt fentebb volt.
Közvetlen a hold mellett.. És alatta vagy felette inkábbb?
Lentről felfelé ment, vagy fordítva, vagy mégis?
Ebből még mindig simán eltudom képzelni, hogy műhold volt.
Ha balról jött, vagyis a sötétből, a Föld eltakarta előle a napot ezért nem látszott. Tőlünk nézve épp a Hold mellett lehetett, amikor a Nap már elkezdte megvilágítani, ekkor vehetted észre. És ahogy haladt jobbra, kb nyugat ill. észak-nyugat felé, a Nap is sokkal jobban érte, lehetséges, hogy más felületeit is bevilágította, amelyek jobban visszatükrözték mifelénk a fényt, így tűnhetett úgy is, mintha egyre nagyobb lenne a fénye.
Hát nem tudom, én sem értek hozzá, csak szeretem figyelni az eget. A stellárium program (netről letölthető) szerint ment abban az időben el műhold. Több is. Eszerint ami közel volt a Holdhoz és jobbra haladt, az az Akari(Astro-F). Ez már nem működik, de attól még kering, úgy tudom...
???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!