Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki látta rajtunk kívül? Mi...

Ki látta rajtunk kívül? Mi lehetett?

Figyelt kérdés
A Jupiter-Vénusz-Hold együttállása során a mai napon párommal különös dolgot láttunk közvetlen a Hold mellett, a sarló alaknál feltűnt egy olyan kör alakú jelenség, vagy tárgy, ami hirtelen felvillant, szabad szemmel lehetett látni, ahogy elhaladt és eltűnt. Ez a "jelenség" 18:00-18:30- között történt. Nem hullócsillag, sem üstökös.
2012. febr. 26. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
annyi minden lehetett, hogy fölösleges belegondolni is. Nem értem, miért kizárt, hogy hullócsillag. Az üstükös mondjuk tényleg valószínűtlen.
2012. febr. 26. 22:05
 2/8 anonim válasza:
Én is láttam ma egy hullócsillag , simán lehetett az.
2012. febr. 26. 22:12
 3/8 anonim válasza:

:)

én sajnos nem láttam és most belegondoltam abba, hogy szinte sosem nézek fel az égre, de ezután sűrűbben fogok majd:)

bocsi az offért.

2012. febr. 26. 22:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Kör?? Üres volt a közepe???

Pötty volt inkább, nem? Csillagszerű?

És milyen gyorsan ment, mennyi ideig látszott, továbbá merről merre haladt?

2012. febr. 26. 22:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Na válaszold meg a kérdéseimet, hátha megfejtük.

Ha jól nézem, mentek el ebben az időpontban arrafele műholdak.

Még egy hullócsillag is lehetett, de azt fentebb volt.

Közvetlen a hold mellett.. És alatta vagy felette inkábbb?

Lentről felfelé ment, vagy fordítva, vagy mégis?

2012. febr. 26. 22:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor pontosítok pötty volt, ami a Hold jobb alsó sarkánál jelent meg a holdárnyék nyomvonalán, és a holdtól jobbra távolodott. Egy pillanat alatt eltűnt. Semmi csóvát nem húzott, mint mondjuk egy hullócsillag és egyenes volt a mozgása. Sokat nézem az eget és nem hasonlított semmire, amit eddig szabad szemmel látni lehet. Nagyjából azért tudom, hogy egy műholdnak milyen a fénye, és arra sem hasonlított. Ketten láttuk, és párom se tapasztalt eddig semmi ehhez hasonlót. Ha egyedül észlelem, azt mondom hallucinálok, de ketten voltunk.
2012. febr. 27. 07:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja és előbb kis pöttyből nagy korong lett és úgy halványult el, és tűnt el (mozgott?) a leírt irányba.
2012. febr. 27. 08:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Ebből még mindig simán eltudom képzelni, hogy műhold volt.

Ha balról jött, vagyis a sötétből, a Föld eltakarta előle a napot ezért nem látszott. Tőlünk nézve épp a Hold mellett lehetett, amikor a Nap már elkezdte megvilágítani, ekkor vehetted észre. És ahogy haladt jobbra, kb nyugat ill. észak-nyugat felé, a Nap is sokkal jobban érte, lehetséges, hogy más felületeit is bevilágította, amelyek jobban visszatükrözték mifelénk a fényt, így tűnhetett úgy is, mintha egyre nagyobb lenne a fénye.

Hát nem tudom, én sem értek hozzá, csak szeretem figyelni az eget. A stellárium program (netről letölthető) szerint ment abban az időben el műhold. Több is. Eszerint ami közel volt a Holdhoz és jobbra haladt, az az Akari(Astro-F). Ez már nem működik, de attól még kering, úgy tudom...

???

2012. febr. 27. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!