Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a perzisztencia?

Mi az a perzisztencia?

Figyelt kérdés

2012. febr. 22. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
2012. febr. 22. 11:50
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Sosem értettem miért nehezebb a google-ba egy szót beírni,mint erre az oldalra rákeresni,regisztrálni,majd kiírni egy kérdést.
2012. febr. 22. 12:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Sosem értettem miért tölti azzal valaki az idejét, hogy beregisztrál ide és Google linkeket írogat. Én emberi válaszra vagyok kíváncsi, nem egy találati listára.
2012. febr. 22. 12:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Nyilván te se tudod, hogy mi az, azért a Google-t linkelted be. Az első 4 találat egyébként teljesen eltérő területekre vonatkozik, teljesen eltérő definíciókkal, engem a beszélt nyelvbeni alap jelentése érdekelne.
2012. febr. 22. 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

"tartós fennmaradás", vagy esetleg állandóság.

[link]

"engem a beszélt nyelvbeni alap jelentése érdekelne."

Azért ezt a szót nem sűrűn használjuk köznapi, beszélt nyelvben, inkább valamilyen szakterülethez kapcsolódóan, szóval ugyanott vagyunk. :)

2012. febr. 22. 12:59
 6/6 anonim ***** válasza:

A datastax szerint a programozásban a perzisztencia azt jelenti, hogy egy folyamat során mindig megmarad az "adatfolytonosság", tehát az adat túléli az őt létrehozó folyamatot.

Például egy weboldal esetében bejelentkezel, feltöltesz egy képet, feltöltesz egy szöveget, módosítod azt stb. és azt várod, hogy az adattárolás perzisztens legyen, azaz bejelentkezés után "emlékezzen" a weboldal, hogy bejelentkeztél, a feltöltött tartalmaid megmaradjanak minden feltöltési lépés során, végső soron egy adatbázisban.

Anyagoknál azt hívjuk perzisztensnek, ami nehezen bomlik.

A fenti kollega tíz éve azt írta, hogy "fennmaradás" vagy "állandóság" a szó jelentése :-) Én inkább mondanám azt, hogy "megmaradás". Azt várjuk el egy perzisztens akármitől, hogy (az általunk kívánt ideig és módon) "maradjon meg", ne változzon, ne vesszen el a folyamat során se részben, se egészben.

2022. márc. 9. 16:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!