Carl Sagan könyvei elavultak?
Ez nem igaz. Aki ezt állítja, legfeljebb arra gondolhatott, hogy a csillagászat területén azóta hatalmas fejlődés történt, rengeteg új felfedezés született. Szerintem mai napig ő az egyik legjelentősebb természettudományos- ismerettterjesztő tudós.
Az ő tudása és érdeklődése nagyon sokrétű volt, ennek csak egy szelete a csillagászat.
Sőt, ha a szkeptikus oldalát nézzük (Korok és Démonok) szerintem most a legidőszerűbbek az írásai. Eláraszt mindent a sok áltudományos tan; kuruzslók, jósok, asztrológusok, ezotérikusok soha nem látott mértékben hülyítik az embereket.( És marha jól megélnek ebből a semmiből.)
Ha elolvasod az írásait, megtanulsz kételkedni, meg kérdezni is, használni a józan eszedet.
Nagyon sokoldalú tudós volt. Én sajnálom, hogy csak 6 könyvét adták ki magyarul, miközben több, mint 30- at jegyez egyénileg, vagy társszerzőként.
Meggyőződésem, hogy a könyveinek helye lenne a közép- és felsőfokú iskolai oktatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!