Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem csinálnak már...

Miért nem csinálnak már Stephen Hawkingról valami előnyösebb képet?

Figyelt kérdés
na de most komolyan?

2012. febr. 16. 02:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Értem én, hogy mit akarsz mondani, de attól, hogy Amerika mindenből üzletet csinál az illető "értéke" (ha szabad ilyen sz@rul fogalmaznom) nem lesz kevesebb. Nyilván kevésbé lenne "érdekes" a hétköznapi ember számára, ha nem lenne a "használhatatlan testbe zárt zseni", de ha azt vesszük, hogy mit tett hozzá a tudományhoz, akkor Tom Cruise-t alázó fizimiskával is a világ legokosabb embere lenne, max mindenki legyintene rá. Egyébként meg marketing ide vagy oda, a fazon életútja tényleg iszonyú inspiráló mégha sokan ódzkodnak is tőle a ráerőltetett fizikus-celeb maskara miatt. De azt azért megkérdezném, hogy mi is a problémád a "mindenki egyenlő" és a "bárki bármire viheti" szlogenekkel?
2012. aug. 13. 20:38
 12/14 Alaque ***** válasza:
51%

Örülök, hogy sikerült megértenünk egymást. :)

Azért zavarnak ez a szlogen, mert nem több, mint parasztvakítás, aminek a célja, hogy bár mindenki látja, hogy magasan az amerikaiaknak a legnagyobb az ökológiai lábnyoma, bár folyton háborúkat indítanak világszerte, és bár megszállják, kizsákmányolják, kihasználják a szegényebb (és butább) országokat, azért vegyük észre, hogy ők mégsem olyan rosszak, hiszen náluk évszázadok óta tényleg bárki bármire viheti (feltéve persze, hogy, mondjuk, nem egy átlag fekete nő az illető) - ez az igazi amerikai álom! A dögnagy, légkondis kocsikkal, a kertben lobogó piros-fehér-kékkel, meg Bill bácsival, aki kisgyerekként limonádéárulással kezdte a kertvárosban, és azóta dallasi olajmágnás lett. Csak az afféle finomságokat nem hirdetik sehol, mint a kimagasló bűnözést, a csapnivaló közbiztonságot, hogy az egykori koncentrációs táboraikról, és a társadalom gyökeréig gyűrűző rasszizmusról már ne is beszéljünk.

Semmi bajom velük egyébként, egyik nemzet sem rosszabb vagy jobb a másiknál, lényegében mindenütt vannak rossz és jó emberek, csak ez a mellébeszélés nem kéne. Szerintem.

2012. aug. 14. 13:56
 13/14 Alaque ***** válasza:
*zavar
2012. aug. 14. 13:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát az tény, hogy az emberek nagyon sokszor bort isznak és vizet prédikálnak. Érdekeseket írsz. Ha jól értelmeztem, magával az ideológiával nincs bajod, csak az álszentséggel és a kínosabb esetek eltusolásával. Ezzel egyet tudok érteni, de akárhogy is nézzük, Hawking erről nem tehet.:)
2012. aug. 15. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!