Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Gárdonyi Gáza; Egri csillagok...

Gárdonyi Gáza; Egri csillagok című művében hol élt Gergő és Vicuska? Mi volt a szülővárosuk?

Figyelt kérdés
Már nem annyira emlékszem rá. Vicuska elvileg Budára ment a királyi várba, mert megtetszett a királynőnek, vagy hogy volt? És akkor mi volt a szülő városa? (ahol a regény elején éltek). Már teljesen elfelejtettem.
2012. febr. 14. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

Szia. Az ilyen jellegű kérdésekben szívesen segítek.

Itt megtalálod az egész könyvet.

[link]

Üdv. Ági

2012. febr. 14. 23:58
 2/9 anonim ***** válasza:
54%

Akkor ajánlom a Magyar Elektronikus Könyvtárat:

[link]

Gárdonyi Géza: Egri csillagok

Letöltöd, mondjuk Word dokumentum formájába a keresőbe meg beírod a kulcsszavakat: Vicuska, Gergő. Jó szórakozást!

2012. febr. 15. 00:02
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
Úgy látom megelőztek. Akkor le sem kell töltened, az előző link készen tálalja.
2012. febr. 15. 00:04
 4/9 A kérdező kommentje:
De nem elolvasni szeretném. már megtettem. csak ezt az egyet elfelejtettem (nem emlékszem rá) azért kérdeztem...
2012. febr. 15. 18:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Drága barátom,

én is már nagyon régen olvastam könyvet, ezekre a dolgokra már én sem emlékszem. Én is csak azt tudnám megcsinálni, hogy a keresőbe beírom a kulcsszavakat és aztán a találatok alapján keresném meg azt a részt, ahol szó van arról, hogy hol élt Gergő meg Vicuska. Ez miért gond neked? Csináltál már ilyet? Ha nem, akkor jól jön ha megtanulod, mert még számtalan esetben szükséged lesz az ilyesmire.

Üdvözlettel: Rudolf (rudolf.th)

2012. febr. 15. 19:25
 6/9 anonim ***** válasza:
10%

Elküldtem a linket, csak annyit kellett volna csinálni, hogy megnyitod és elolvasol néhány oldalt.

Ha annyira kíváncsi vagy rá, hogy hol élt Vicuska és Gergő, akkor ezt az utolsó megjegyzésedet megtarthattad volna magadnak.

Arra gondoltam, ha ennyire érdekel, hogy hol töltötték a gyermekkorukat, akkor talán örülni fogsz az olvasási lehetőségnek.

Sajnos tévedtem, bocs.

2012. febr. 15. 20:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem, de hogy is. nem rosszból írtam le. Amúgy. elolvastam. Keresztesfalván (kis faluban) éltek nem??!
2012. febr. 16. 17:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Idézek a könyvből:

„A Gergő gyerek apja valamikor kovács volt Pécsett, de már meghalt. Az asszony Keresztesfalvára húzódott az apjával, egy ősz, öreg paraszttal, aki harcolt még a Dózsa György lázadásában. Azért is kapott menedéket a falu uránál, Ceceynél.“

2012. febr. 16. 18:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. febr. 17. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!