Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ötletek? Milyen kérdéseket...

Ötletek? Milyen kérdéseket tehetnék fel még drogfogyasztással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szakdolgozathoz csinálom a kérdőívem és ehhez kellene pár használható kérdés. Nem google-re gondoltam, onnan már az összes lehetséges ilyen jellegű kérdőívet végignéztem, sajnos nem találtam semmi használhatót.

Lehetőleg olyan kérdések kellenének aminek lenne értelme, a kiértékelés szempontjából is. (lakhely, életkor, végzettség- en kívül)

2012. febr. 7. 14:11
 1/3 tetris ***** válasza:

Szerintem érdekes lenne választ kapni arra, hogy az illető próbált-e már leszokni, és miért esett vissza.( hiányzott, kívánta, élethelyzet miatt...)

Az is jó lehet, hogy mi vitte rá a drogozásra.(unalom, haveri kör, szomorúság, kiváncsiság... stb) Vagyis, hogy mi a dorogozás leginkább kiváltó oka.

Esetleg még meg lehetne kérdezni, hogy mennyit költ drogokra havonta, és honnan veszi rá a pénzt. (bűncselekményekből, kölcsönökből, szülőktől, megtakarításaiból koldulásból,...)

Az egyik leghasznosabb kérdés szerintem az lenne, hogy melyik drog ma a legelterjedtebb az országban, és főleg, hogy melyik korosztály a leginkább érintett.

Olyan kérdéseket is fel lehetne tenni, ahol nem csak igen-nem válasz lehetséges, hanem ki kell fejteni néhány mondatban a gondolataikat.Ezekből a válaszokból aztán egy csomó következtetést lehetne levonni, vagy igazolni bizonyos megállapításokat.

Az igen-nem válaszokból statisztikát lehetne felállítani.

Egy szakdolgozatot ezzel a statisztikai ábrákkal színesíteni lehet. (oszlopdiagramm, kördiagramm, ilyesmik)

Meg lehetne még kérdezni, hogy hány esetben volt szükség drogozás következtében orvosi ellátásra. Vagy az is érdekes lehet, hogy az első drogozás alkalmával éreztek-e rosszullétet, hányingert, szédülést az érintettek, és ha igen, miért folytatták mégis.

Esetleg még érdekes kérdés lehet, hogy a drogosoknak vannak-e még más függőségeik-e.(alkohol, cigaretta, energiaitalok, szipuzás,) Vagyis halmozódás figyelhető-e meg a függőségek számában.

Még érdekes lehet az is, hogy hány drogosnál alakult ki a fizikai károsodás mellett pszichés sérülés. Vagyis kialakult-e drogozás után depresszió, pánikbetegség, szorongás, skizofrénia, mániák, ...)

Rákérdezhetsz a fizikai elváltozásokra is, hogy ki mit tapasztalt először magán. (aluszékonyság, fáradtság, fertőzésekre való hajlam, pattanások, rossz vérkép, ilyesmik).

Én - szülőként - megkérdezném, hogy utólag visszagondolva megérte-e drogozni, mit gondolnak az érintettek. "Visszacsinálnák-e" a dolgot, ha az lehetséges lenne.

Na, remélem valamit segítettem. Szia!

2012. febr. 7. 16:22
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, ezek nagyon jók!!még azzal a kérdéssel egészítettem ki, hogy mennyit költ rá átlagosan, meg hogy miből szerzi rá a pénzt, meg egy kifejtős kérdést tettem föl.

a többi valamilyen formában előfordul, csak nem érzem még teljesnek a kérdőívet, és mint kiderült nem is az:)

2012. febr. 7. 17:04
 3/3 anonim válasza:

Kedves Kérdező! Szívesen elolvasnám a szakdolgozatodat...

Vannak statisztikáid a témában? Konkrétan az iskolások szenvedélybetegségeiről,leginkább a drogról tervezek írni,bár nem szakdolgozatot.

Köszi!

2012. okt. 28. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!